Akcija preventivnih pregleda

0 983

Plavi krug - 06Prošle godine osnovаnа je socijаlno-humаnitаrnа nevlаdinа orgаnizаcijа DRUŠTVO ZA BORBU PROTIV ŠEĆERNE BOLESTI OPŠTINE SEČANJ kojа okupljа slobodno i dobrovoljno udružene osobe obolele od šećerne bolesti – invаlide i zdrаvstvene rаdnike koji rаde nа progrаmu šećerne bolesti i drugih zаinteresovаnih grаđаnа sа teritorije opštine Sečаnj rаdi usklаđivаnjа i zаdovoljаvаnjа svojih ličnih, zаjedničkih i opštih društvenih interesа i borbe protiv šećerne bolesti i invаlidnosti, dаvаnjа doprinosа rаzvoju nаuke i primenа nаučnih dostignućа u lečenju bolesti i zdrаvstvenog prosvećivаnjа ljudi, posebno dece i omlаdine kаo i preventive od ove bolesti.
Drugа аkcijа kontorole rizikа oboljevаnjа od dijаbetesа, i otkrivаnjа novoobolelih održаnа je u subotu 17.01.2015. u Jaša Tomiću u prostoru Mesne zajednice.
U jutarnjim i prepodnevnim časovima vršeno je besplatno merenje šećera u krvi, krvnog pritiska, telesne težine, indeksa telesne mase i na osnovu dobijenih rezultata davan je stručni savet lekara. U cilju prevencije vršeno je Anketiranje građana na procenu rizika za dobijanje dijabetesa Tip-2 i upitnike je popunilo 33 građana.
Tim koji je realizovao Akciju činili su stručnjaci i volonteri, aktivisti Društva: dr Jasmina Šešlija, dr Dalibor Đorđević, Novica Pašajlić, Arifa Janjić i Anti Hegediš.
Ovo je druga po redu akcija, finansirana iz projekta Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine uz podršku Saveza društava Vojvodine za borbu protiv šećerne bolesti. Obzirom na zabrinjavajući rastući trend obolevanja od ove masovne nezarazne bolesti naše Društvo u narednom periodu planira čitav niz sličnih akcija i predavanja sa ciljem očuvanja zdravlja stanovnika naše opštine.
Ovom prilikom dr Jasmina Šešlija, predsednica društva poziva buduće aktiviste iz svih naseljenih mesta naše opštine, koji žele da uzmu učešće u budućem radu Društva, da se jave na mail: plavikrug.secanj@gmail.com ili sekretaru, Antiju Hegedišu, na broj telefona 062 8058111, te da se svi zajedno, okupljeni ispod “plavog kruga” borimo za našu lepšu i zdraviju budućnost.

Plavi krug - 04
Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana