Akcija “Zasadite umetnost“ u bašti Spomen-zbirke pavla Beljanskog

0 736

Akcija Zasadite umetnost (Plant the Art) održana u bašti Spomen-zbirke Pavla Beljanskog
Dr Lavinija Devenport, supruga britanskog ambasadora Majkla Devenporta, u četvrtak, 29. marta 2012. u podne, u bašti Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, zajedno sa koleginicama iz ambasade, kolektivom Spomen-zbirke, kao i učenicima Poljoprivredne škole iz Futoga zasadila je sadnice ruža u akciji Zasadite umetnost (Plant The Art).
Pomoć u realizaciji projekta, zamišljenog kao doprinos novoj funkcionalizaciji vrta Spomen-zbirke za razne programske i vanprogramske aktivnosti, pružili su i Gradska uprava za zaštitu životne sredine i JKP „Gradsko zelenilo“. U izložbenom prostoru novosadske galerije takođe su postavljeni cvetni aranžmani, po uzoru na motive cveća sa odabranih dela iz kolekcije Pavla Beljanskog.
Zasadite umetnost je deo kampanje „Pozelenjivanje Srbije“ koju je Britanska ambasada ove godine otpočela u Požarevcu, uspešno nastavila u Beogradu i Pančevu, a koju ovom prilikom nastavlja u Novom Sadu. Cilj kampanje Britanske ambasade je da promoviše koncept održivog razvoja na dobrobit lokalnih zajednica kroz seriju pošumljivanja i zaštite sistema zelenih površina gradova, čime bi se simbolično dao praktičan doprinos zaštiti životne sredine.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana