Jašinski atar u plamenu

0 545

Pre par dana nepoznati počinioci su zapalili suvu travu i rastinje u potesu Bela bara. Vatra je gorela čitav dan i celu noć kada je ugašena zahvaljujući kiši koja je počela da pada u ranim jutarnjim časovima.
Svojevrsna piromanija obuzela je pojedince u našem mestu. Iz godine u godinu se povećava broj požara, a nismo uspeli da saznamo da li je neko uopšte uhvaćen i da li je kažnjen za ovakve beskrupulozne postupke. Ti, neodgovorni građani (biramo fine reči za piromane) jednostavno ne mare na apele i upozorenja, da ne govorimo o kršenju Zakona o zaštiti od požara i potencijalnoj odgovornosti. O ugrožavanju i uništavanju biljnog i životinjskog sveta suvišno je i pisati.
Gorela je i “rupa”, deo pored zalivnog sistema i puta Jaša Tomić – Sečanj gde je uništeno na desetine mladih sadnica dudova koje su pre par godina zasadili radnici poljoprivrednog preduzeća “Ratar”. Bar što se tiče dudova, jedna od najvećih akcija sadnje još od vremena Marije Terezije.
Krajnje je vreme da se se svi upitamo – “Da li i dalje treba okretati glavu na drugu stranu?”, “Da li i dalje treba dozvoljavati pojedinicima da svoje bolesne ideje nekažnjeno sprovode u dela uništavajući sve pred sobom?”.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana