Aktivnosti mesne zajednice u Sutjesci

0 1.513

Mesna zajednica Sutjeska organizuje akcije pošumljavanja sela koje traju već tri godine. Mesna zajednica od svojih sredstava obezbeđuje i sadnice. Danas smo ih zatekli u jednoj od akcija gde su u porti pravoslavne crkve sadili loptaste bagreme i platane i na još nekoliko prostora u selu gde je zasađena kelreuterija. Zasadili su jelke i platane ispred osnovne škole.
-„Ovo je samo jedna od mnogobrojnih akcija pošumljavanja koje organizujemo već treću godinu. Sa današnjom sadnjom mesna zajednica je od marta do sada zasadila 230 sadnica a ukupno je zasađeno preko 450. Trudimo se da svaki slobodan prostor iskoristimo i zasadimo drvo, naravno vodimo računa da ne smeta električnim i telefonskim vodovima.“ izjavio je Dragan Žeželj predsednik Saveta mesne zajednice Sutjeska.


Šta je sve mesna zajednica uradila tokom ove godine?
-„Dosta aktivnosti sprovodimo oko uređenja porte u pravoslavnoj crkvi. Zahvaljujući Marku Miloševiću Markanu velikom donatoru ograđena je porta sa prelepom ulaznom kapijom. Mesna zajednica je pomogla u pošumljavanju, betoniranju prostora za česmu, palionicu, stubove za rasvetu i jarbole. U planu nam je i izgradnja malog dečijeg igrališta u porti a na proleće izgradnja pravog terene za naše balotaše. Izgradili smo parking prostor za potrebe škole i crkve. Uradili smo konačno prilaz i kapije na rumunskom i srpskom groblju. Popravili i zamenili rasvetu u centru sela. Dragan je rekao da su u toku planiranja aktivnosti mesne zajednice za sledeću godinu.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana