Nove turističke atrakcije u Sečnju

Turistička organizacija opštine Sečanj je tradicionalno šesti put za redom nastupila na 39. Međunarodnom sajmu turizma koji je održan od 23.02 do 26.02.2017.godine u Beogradu. Na sajmu se okupilo vise od 1000 domaćih i inostranih izlagača iz preko 55 zemalja sveta, što čini najveću turističku smotru ove vrste u Jugoističnoj Evropi.

Turistička organizacija opštine Sečanj nastupala je u okviru štanda Turističke organizacije Vojvodine u hali 4. Beogradskog sajma.  

Posetiocima su ponuđeni promotivni materijali Turističke organizacije opštine Sečanj – katalozi, flajeri  i brošure. Pored štampanog promotivnog materijala za ovu manifestaciju pripremili su i promo materijal u vidu šolja, majica, hemijski, blokčića i magneta sa prepoznatljivim simbolima našeg kraja.

Drugog dana sajma udruženje “Banatsko jagnje” iz Boke predstavilo je svoju ponudu iz domaće radinosti od 100% prirodne banatske vune. Za ovu priliku vredne žene iz udruženja su predstavile pleteni asortiman čarapa, šalova, torbi i različitih ručno rađenih suvenira.

“Priča ne bi bila potpuna da se na štandu nije našao i gurmanski užitak, domaćih specijaliteta našeg kraja. Autohtone vrste sireva koji su izazvali veliku pažnju, domaća slanina, kobasica i različiti kolači i peciva, dočarali su duh Banata i opštine Sečanj.  Ujedno je i promovisana manifestacija “Sirijada” koja će biti održana 28. maja u Boki”, ispričala je predstavnica Turističke organizacije Sečanj, MIljana Milošević.

Milošević je istakla i da su ostvareni važni poslovni kontakti za unapređene turističke ponude, te da su promovisani projekti sa kojima će biti konkurisano ove godine.

Nove turističke atrakcije u opštini

Ono što je najzanimljivije jeste da TO Sečanj planira projekat “Kamp na Tamišu”. Prvi koraci su načinjeni, pronađena je idealna lokacija, a opština je odobrila projekat.

“Realizacijom ovog projekta smo videli šansu da afirmišemo reku Tamiš, kao naše najveće prirodno bogatstvo i uz to povećamo dolazak lovaca i ribolovaca u opštinu Sečanj. Sa druge stane kampovi u prirodi su priča koja se forsira na nivou države i Turističe organizacijeVojvodine”, rekla je još MIlošević.

0sim projekta kampa na Tamišu u pripremi su projekti: Uređenja plaža na Tamišu, Teretana na otvorenom, kreativna dečija igrališta i druge atrakcije koje će učiniti opštinu zanimljivom kako za meštane tako i za posetioce.

 

 

 

kamp tamissečanjturisticka organizacija secanj
Komentari (0)
Dodaj komentar