Beskamatni krediti za nabavku đubriva dostupni u 10 banaka

0 487

Pred poljoprivrednim proizvođačima su veoma važni poslovi u polju – od prihrane jesenjih kultura do prolećne setve. Mnoge brine kako će ovaj posao uspeti da urade, jer su cene repromaterijala više nego lane. Najveće poskupljenje, od oko 300 posto, je kod mineralnih đubriva, pa je država nedavno intervenisala ukidanjem carina na uvoz i obezbeđivanjem beskamatnih kredita.
Zbog vrtoglavog rasta cene mineralnih đubriva država je na šest meseci ukinula carine na uvoz azotnih đubriva i bezvodnog amonijaka. Na taj način cene će biti niže 10 posto. Takođe, poljoprivrednicima su na raspolaganju i beskamatni krediti za nabavku đubriva. Zahteve za ove kredite moguće je podneti u 10 banaka.
Spisak banaka koje su uključene u program Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva:
Komercijalna banka
ProKredit banka
Sberbank
Banka Intesa
OTP banka
Kredit Agrikol
Halk Bank
UniKredit banka
Rajfajzen banka
AIK banka
Na koji način je moguće đubrivo kupiti pod najpovoljnijim uslovima poljoprivrdnici mogu da se informišu na brojeve telefona +381 11 3020-100; +381 11 3020-101;+381 11 3612-197;+381 11 2607-960.
Iz resornog ministarstva poručuju da čine sve napore kako bi se zaštitio i dodatno unapredio položaj poljoprivrednih proizvođača.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.