Biram oporavak

609

Udruženje Izlazak je hrišćansko dobrotvorno udruženje koje je osnovano radi pružanja pomoći u prevenciji, resocijalizaciji i rehabilitaciji zavisnika od opojnih i halucinogenih sredstava. Promoviše zaštitu ljudskog zdravlja i unapređenje zdravog života. Udruženje je nastalo na inicijativu grupe oporavljenih zavisnika, koji su imali želju da lično iskustvo i pomoć koju su primili, besplatno prenesu dalje onima koji su, zbog specifičnosti problema, diskriminisani i napušteni.

Misija udruženja Izlazak jeste da se kroz programe osnaživanja i podrške zavisnicima, oporavljenim zavisnicima, njihovim porodicama i beskućnicima, pruži pomoć u socijalnom prilagođavanju.

Projekat Biram Oporavak je trogodišnji projekat koji se sprovodi na području Srbije, Bosne i Hercehovine i Crne Gore. Svetska federacija protiv droge (WFAD) je prepoznala da je potražnja za drogama na našim prostorima u konstantnom porastu i kao odgovor na procenu potreba, ponudila je partnerstvo organizacijama Izlazak (SRB), Proslavi Oporavak (BiH) i Preporod (CG), u želji da se na što bolji način i sveobuhvatno adresira problem zavisnosti.

Osnovni cilj projekta je unapređenje usluga za pojedince i porodice koje su pogođene problemom zavisnosti.

Jedan od ciljeva projekta je, takođe, unapređenje saradnje, kao i umrežavanje između svih relevantnih aktera u regionu. Sve to u svrhu pružanja maksimalne podrške zavisnicima u svim fazama procesa oporavka od motivacije i rehabilitacije, do resocijalizacije i reintegracije u društvo.

U svrhu ostvarenja ovih ciljeva, otvoreno je savetovalište i web stranica – www.biramoporavak.com.

U sklopu savetovališta, putem besplatne i anonimne telefonske linije, osobama i porodicama u problemu zavisnosti, dostupne su informacije o mogućnostima lečenja i rizicima koji nastaju kao posledica zloupotrebe psihoaktivnih supstanci.

Vi pozovete a mi:

  • garantujemo anonimnost pri svakom pozivu
  • dajemo informacije o štetnostima zloupotrebe droga i mogućnostima ooporavka
  • obezbeđujemo direktan pristup savetnicima za problematiku zloupotrebe droga
  • procenjujemo potrebe osoba u problemu, pružamo ohrabrujuće informacije, zakazujemo sastanke
  • ugovaramo opcije za oporavak shodno potrebi korisnika
  • nudimo servise velikog broja lokalnih i regionalnih institucija/centara za oporavak od zavisnosti
  • pružamo ličnu podršku tokom celog puta oporavka, od prvog poziva do resocijalizacije.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.