Dalje nećeš moći!

0 607

Nestao je put u delu atara poznatog kao Selište, od groblja prema nasipu kod Tri topole (kod Minje).
Sporni deo atarskog puta u dužini od par stotina metara godinama se prekraja i pomera. Do nedavno je taj deo puta krivudao iako je na karti jasno prikazano da tih krivina nema niti su ikad postojale. To uzurpiranje tuđe zemlje i bahato ponašanje prema atarskom putu je vlasniku dozlogrdilo te je po sećanju kako je nekad bio trasiran put uzorao svoju zemlju. Posle oranja put koji je tu verovatno još iz vremena Marije Terezije jednostavno je nestao.
Kako smo nezvanično saznali na sporno mesto je ubrzo došao poljočuvar Manić Nenad kome je ovo jedna od prvih akcija u novoosnovanoj poljočuvarskoj službi na teritoriji opštine Sečanj. Fotografisao je sporni deo, načinio zapisnik i razgovarao sa svim vlasnicima i korisnicima zemlje koju spaja ili deli taj deo atarskog puta. Složili su se da u ovom trenutku nije potrebno izvoditi geometra te da će sami ispraviti grešku i obnoviti atarski put.
Zbog loših atarskih puteva i velikih poljoprivrednih mašina i traktora koji često prave velike vagaše na mnogim delovima je gotovo nemoguće proći. U tim prilikama, nije redak slučaj da pojedinci, bez trunke griže savesti dozvoljavaju sebi da svojim traktorom da bi mimoišli vagaš pređu preko nečije oranice.
Imena vlasnika i korisnika zemlje nam nisu bila bitna, jer je ovo samo jedan primer od mnogih koji se dešavaju u našem ataru.

Galerija slika

- Prodaja jagoda -

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana