Dan mladih obeležen i u opštini Sečanj

0 1.458

Juče se u Srbiji i u celom svetu obeležio međunarodni Dan mladih. Tim povodom, javnosti je ponovo ukazano da mladi kontinuirano napuštaju Srbiju. Nepostojanje adekvatnih uslova za napredovanje, rad i život mladih ljudi, mnoge varoši, sela i opštine ostaju bez važnih ljudskih resursa za opstanak . Mladi su potrebni i opštini Sečanj.

SAMSUNG

Da ima prostora i za mlade u ovoj maloj opštini, pokazalo se na nedavno održanim Letnjim sportskim igrama u Sutjesci, gde je više od 200 mladih ljudi pokazalo brojna sportska umeća. Upravo se na sportskim igrama obeležio i sečanjski Dan mladih, uz pomoć Resursnog centra iz Novog Bečeja i Omladinskog kluba opštine Sečanj. Redakcija NMR Info je popričala sa ovim predstavniima mladih ljudi, koji  su podržali sportske igre preko projekta Ministarstva za sport i omladinu ,,Mladi su zakon“ i time podstakli promociju zdravog stila života, zaštitu životne sredine, vrednovanje evropskih vrednosti ali i fer pleja.

,,Opština Sečanj ranije nije obeležavala Dan mladih ove godine je to prvi put, te smo odlučili da podržimo pre svega ovaj projekat i manifestiju Sportskih igara“, rekao je pomoćnik koordinatora Resursnog centra, Dušan Pavlović, i dodao:

,,Resursni centar iz Novog Bečeja je i pored ovog projekta Omladinskog kluba iz Sečnja, putem konkursa podržao još dvanaest omladinskih klubova, čime je briga i podsticaj za mlade ljude podignut na viši nivo i u ovom regionu“, izjavio je Pavlović.

Pored ovog projekta, Omladinski klub iz Sečnja je do sada sproveo nekoliko projekata na teritoriji opštine Sečanj, jedan od većih projekata je bio ,,Svako je kovač svoje sreće“, putem kojeg se zainteresovanim mladim ljudima pomagalo da brže dođu do posla. Zatim i projekat ,,Uključi se i brini“, gde su prikazani načini ophođenja prema deci sa posebnim potrebama. SAMSUNG

,,U planu je još projekata putem kojih želimo da podstaknemo mlade ljude u opštini Sečanj da se uključe i unaprede život u svojim sredinama“, rekao je predstavnik sečanjskog  Omladinskog kluba, Sebastijan Dorožan. Sečanjski omladinski klub postoji od 2009. godine.

Ipak, mladi i u opštini Sečanj mogu da računaju na brojne načine putem kojih mogu da se animiraju i uključe u dešavanja u svojoj sredini. Pored Omladinskog kluba, aktivni su i pozorišni klub GEST, organizacija ,,Moć reči“, kao i brojna Kulturno umetnička društva ali i sportski klubovi.

Nataša Šaru

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana