„Dani sela“ u Krajišniku

1.871

Vikend za nama u Krajišniku obeležila je kulturno-sportska manifestacija „Dani sela“. Petak je bio rezervisan za KUD „Jandrija Tomić – Ćić“ i goste iz Drvara koji su u velikoj sali „Doma kulture“ održali koncert sa početkom u 20.00 časova.

- Prodaja jagoda -

Naredni dan otpočeo je utakmicom pionira FK „Krajina“ i FK „Radnički“ u 10.00 h. Domaćini su bili uspešniji.

Nakon sat vremena održana je „Trka dece za srećnije detinjstvo“ koja je okupila veliki broj učesnika i posmatrača. Ispred Osnovne škole „Slavko Rodić“ bili su izloženi radovi učenika i svi zainteresovani mogli su da ih pogledaju.

Popodne je bilo posvećeno sportu. Odbojkaški klub  „Krajina“ odmerio je snage sa „Proleterom“ u hali sportova. Domaći tim i u ovom sportu odneo je pobedu.

Na stadionu FK „Krajina“ odigrana je prvenstvena utakmica protiv FK „Lahela“ iz Mužlje. Ekipa iz Krajišnika pobedila je sa ubedljivih 5 na prema 1.

 U nedelju 16.09. održano je takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Tom prilikom takmičari su pokazali svoje umeće u pripremi ovog jela. Na takmičenju registrovano 17 kotlića a po oceni žirija tri najbolje su osvojili:

  I mesto – Goran Reljić

 II mesto – Bogdan Radinović

III mesto – KUD „Jandrija Tomić – Ćić“

Krajišnik je za ova tri dana bio privlačna destinacija velikom broju stanovnika naše opštine. Ovakve manifestacije imaju višestruki značaj jer okupljaju ljude, podstiču sportski duh i kulturni razvitak naše opštine i pojedinačnih mesta.

J.Č.

Galerija slika sa takmičenja u kuvanju riblje čorbe

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.