Do Časnog krsta u Sečnju prva doplivala Jelena Spahić

0 1.930

Bogojavljenjsko plivanje za Časni krst na reci Tamiš je danas organizovano u Sečnju, u organizaciji Hrama Svetog Dimitrija i protonamesnika Ivana Mučalova, a pod pokroviteljstvom Turističke organizacije opštine Sečanj i opštine Sečanj.
Za plivanje za Časni krst vladalo je veliko interesovanje, te se okupilo mnogo meštana a ove godine je učestvovalo 13 takmičara od kojih i jedna devojka. Saša Ćorković, Marton Borislav, Branko Samardžić, Vukašin Rogan, Nebojša Pavlović, Rade Babić, Miloš Petrić, Stefan Petkov, Ognjen Novaković, Novica Šešlija, Dimitrije Milošević, Kristijan Grabovac i Jelena Spahić.


Muški deo ekipe dao je blagu prednost mladoj Jeleni, a tako su, pored velike hrabrosti pokazali i veliku ljubav i poštovanje ka svim ženama.
Iz godine u godinu plivanje za Časni krst u Sečnju privlači sve veći broj kako učesnika, tako i posmatrača. Svi bi želeli da odaju počast najhrabrijima koji svake godine plivaju na izuzetno niskim temperaturama.


-“Bog se javi! Vaistinu se javi! Pobednici su svi koji su danas uskočili u hladnu vodu sa verom da je sva voda osvećena a prva do Krsta je stigla Jelena Spahić, četrnaestogodišnja devojčica. Kada je stigla prvo što je rekla:“Imala sam osećaj kada sam uskočila u vodu da je počeo novi život…“što je i suština današnjeg Praznika-Krštenja novog života u Hristu.”, izjavio je otac Ivan Mučalov.


Jelena Spahić je učenica 7. razreda OŠ “Aleksa Šantić“ u Sečnju a povodom današnjeg plivanja za NMR Info je izjavila:
-“Već dugo imam želju da plivam za Časni krst, a ove godine sam to i ostvarila. Velika mi je čast i radost što su svi prepoznali moju želju i posvećenost i što sam uz podršku drugih učesnika prva stigla do Časnog krsta. Biti deo ovakvog događaja je posebno iskustvo koje ću zauvek pamtiti. Posebno mi je drago što što su svi drugari iz odeljenja došli da navijaju za mene”.


Veliko osvećenje vode na Tamišu povodom praznika Bogojavljanja izvršili su:
Jerej Savo Vasić-Boka
Jerej Zoran Milinković-Krajišnik
Protojerej Miladin Jović-Jaša Tomić
Protonamesnik Borislav Stojić-Sutjeska
Protonamesnik Ivan Mučalov Arhijerejski namesnik sečanjski
U organizaciji ovog događaja učestvovale i sve stručne službe, neophodne za bezbednost učesnika i mnogobrojne publike.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana