Dr Jasna Jovanov – autorsko tumačenje postavke

0 740

Nadežda Petrović: s obe strane objektiva
Nadezda Petrovic_s obe strane objektiva 1U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog će u subotu, 23. februara 2013. godine, sa početkom u 12 časova, dr Jasna Jovanov, upravnica Spomen-zbirke, održati autorsko tumačenje izložbe Nadežda Petrović: s obe strane objektiva za studente novosadskih fakulteta, pre svega Akademije klasičnog slikarstva Univerziteta EDUCONS i Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo i Arhitekture Univerziteta u Novom Sadu.
Plod višegodišnjeg istraživačkog rada autorke dr Jasne Jovanov, upravnice Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, izložba Nadežda Petrović: s obe strane objektiva predstavlja svojevrsno otkriće u stvaralaštvu Nadežde Petrović (1873–1915). Fokusiranjem fotografije u okviru opusa naše najznačajnije slikarke Moderne, otkriva se do sada malo poznat aspekt njenog rada. Fotografije Nadežde Petrović svedoče o njenoj izuzetnoj ulozi i značaju u srpskoj fotografiji, a posebno o činjenici da se radi o prvoj srpskoj umetnici koja se kontinuirano bavila ovim medijem. Publika je u prilici da po prvi put vidi pojedine originalne fotografije Nadežde Petrović i njene porodice iz porodične zaostavštine, a postavka obuhvata i izbor umetničkih dela iz Spomen-zbirke Pavla Beljanskog.
Spomen-zbirka Pavla Beljanskog poziva sve zainteresovane studente i građane da prisustvuju autorkinom osvrtu na ličnost i fotografski opus Nadežde Petrović predstavljen na postavci koja će biti otvorena do 10. marta 2013. godine.
Ulaz je slobodan.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana