Drugi dan seminara „Razvijajmo turizam u Jaši“

0 988

seminar - 01U nedelju 18. oktobra u osnovnoj školi Stevan Aleksić, održan je drugi dan seminara „Razvijajmo turizam u Jaši“. Projekat je realizovalo udruženje Inicijativa za ruralni razvoj CENTAR iz Jaše Tomić, a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Seminar je dobio izuzetnu podršku Turističke organizacije opštine Sečanj i udruženja žena Ljiljan iz Jaše Tomić. Osnovna škola Stevan Aleksić je širom otvorila vrata našim učesnicima i omogućila nam ugodan boravak.

Vreme je proteklo u razgovorima o brendiranju, poslovnom komuniciranju i internet marketingu. Preduzetnicima je predočen značaj kreiranja brenda i zaključeno je da pored neospornog kvaliteta koji poseduje roba naših zanatlija (kojih je danas bilo u najvećoj meri na seminaru) vizuelni identitet igra veoma važnu ulogu. Naime, naše vredne zanatlije imaju divnu priču o svojim proizvodima i na svojoj strani marketing „od usta do usta“. Stoga je zaključeno da bi kreiranje prepoznatljivog vizuelnog identiteta njihovog, za sada, malog brenda, moglo igrati značajnu ulogu u povećanju prodaje.

seminar - 07Među mladim i kreativnim ljudima našao se i naš Radomir Ostojić, preduzetnik i kreator novog jašinskog brenda „Gajbice maštalice“. On je učesnicima seminara preneo svoja iskustva sa Fejsbuk marketingom. Upravo je tema elektronskog komuniciranja i marketinga bila veoma interesantna starijoj populaciji koja se do sada nije susretala sa ovim vidovima komunikacije. Njima su kreirane e-mail adrese, registrovali su se na Fejsbuku i napravili su grupe koje promovišu njihove proizvode. Mlađim polaznicima seminara interesantan je bio deo posvećen neverbalnom komuniciranju i govoru tela. Na ovu temu su se vodili inspirativni razgovori i svi su se podsetili starih dobro poznatih gestova koji odaju stvarne misli sagovornika.

Kako su se danas preduzetnici u velikoj meri odazvali seminaru, načete su teme konkurisanja na različite konkurse. Naime, veoma mali broj pojedinaca (vlasnika poljoprivrednih gazdinstava, ugostitelja i ostalih preduzetnika) Jaše Tomić je apliciralo za različite  projekte. Ta tema je načeta i najavila je neka nova predavanja.

Jedan od koraka koji će biti načinjen u najskorijoj budućnosti je tzv. OBJEDINJENA PONUDA JAŠE. Na jednoj brošuri biće predstavljena lepa mesta koja bi trebalo posetiti u Jaši, zanatlije i preduzetnici koji ovde posluju i konačno poljoprivredna gazdinstva sa svojom ponudom. Na ovaj način mogla bi se povećati prodaja različitih proizvoda, a samim tim bi se povećao i kućni budžet meštana. Seljaci bi mogli da ponude višak svojih proizvoda počevši od voća i povrća, pa do domaće zimnice, sokova i rakije. Brošura bi bila prevedena i na rumunski jezik, te bi Rumuni koji dolaze u Jašu, na lak način mogli da se informišu o ponudi našeg mesta.

Nakon dva dana seminara, predstoji nam dva meseca mentorskog rada sa polaznicima seminara. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo svima koji su pohađali seminar i želimo im puno uspeha u narednom periodu.

seminar - 03

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana