Drugi sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije „Mladenci“ u Zrenjaninu

1.428

Na ovogodišnjem, drugom po redu Sajmu zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije “Mladenci” održanom u Zrenjaninu 22. i 23. marta 2019. godine izlagački prostor i štand imale se i zadruge i udruženja sa teritorije opštine Sečanj.
Sa teritorije opštine Sečanj su učestvovale zemljoradničke zadruga: “Sloga” iz Krajišnika, “Borac” iz Šurjana i “Modoš” iz Jaše Tomić, Asocijacija žena iz Krajišnika i Biljana i Zlazomir Tomić pčelari iz Jarkovca. KUD “Jandrija Tomić – Ćić” iz Krajišnika je učestvovao na svečanom otvaranju sajma.
-“Lokalna samouprava je po prvi put uzela učešće na sajmu i isfinansirala sve troškove naših zadruga koje su učestvovale i prezentovale svoje proizvodne programe a udruženje žena domaću radinost. Tokom dva dana sajma imali smo dobru posećnost naših štandova i lokalna samouprava će nastaviti da pomaže zadrugama i udruženjima koje na pravi način prezentuju i opštinu Sečanj” rekao je Slobodan Repac, pomoćnik predsednika opštine Sečanj.
Tokom dvodnevnog Sajama veliki broj izlagača iz cele Srbije predstavilo je svoje proizvode, a organizovana su i brojna stručna predavanja. Posetioci imaju priliku da probaju i kupe domaće prehrambene proizvode, pčelinji proizvodi, prerađevine od voća i povrća, lekovito i začinsko bilje i ručne radove.
Sajam i naše štandove je posetio i Predrag Rađenović, predsednik opštine Sečanj.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.