DRUGO IZDANJE KNJIGE „SVETI GRGUR OSTRVO UŽASA“ BRANKA M. SLIJEPČEVIĆA

0 789

Biblioteka „Jovan Dučić“ Sečanj u suizdavaštvu sa GNB „Žarko Zrenjanin“ objavila je drugo izdanje knjige Branka M. Slijepčevića „Sveti Grgur ostrvo užasa“.
Knjiga se sastoji od četiri pripovedne celine od kojih se prva tiče života u Hercegovini pre rata, u drugom delu opisane su ratne uspomene a treći deo čine priče „U Titovim mučilištima“ kojima su obuhvaćena zbivanja u logorima u Lepoglavi, Gradiški, Svetom Grguru i drugima. Četvrti deo tiče se poratnih zbivanja, tu su priče najčešče vezane za život u Sečnju i u Hercegovini.
– Knjiga je ilustrovana (fotografije ostrva Sveti Grgur, fotografije iz porodičnog albuma autora itd), dopunjena pojedinim pesmama kćerke autora, Dragice Beke Savić, a sadrži i odličan predgovor darovite pesnikinje i književnog pregaoca, Milice Jeftimijević Lilić, – rekla je direktorka Biblioteke „Jovan Dučić“ i naglasila da zahvalnost za objavljivanje ove knjige pripada Gradskoj narodnoj Biblioteci „Žarko Zrenjanin“.
– Zahvaljujemo GNB „Žarko Zrenjanin“ i direktoru g. Milanu Bjelogrliću, koji su pokrovitelji drugog, dopunjenog i izmenjenog izdanja ove vredne knjige.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana