Elektronska pisarnica u opštini Sečanj

0 1.079

Održana konferencija povodom otvaranja elektronske pisarnice u opštini Sečanj na kojoj su prisustvovali zaposleni u javnim ustanovama opštine Sečanj i predstavnici Regionalnog centra za društveno ekonomski razvoj Banata. sredstva su obezbeđenja preko konkursa pri Ministarstvu za lokalnu samoupravu.
Elektronska pisarnica predstavlja korak u unapređenju kvaliteta rada Opštinske uprave Sečanj a uvođenje e-pisarnice ogleda se u povećanju efikasnosti rada odeljenja za Opštu upravu, imovinsko-pravne, skupštinske i zajedničke poslove. Upravo radi povećanja transparentnosti i efikasnosti rada opštinske uprave, definišući izvršioce na poslovima procesa prijema, otpreme i arhiviranja dokumenata i pošte i rukovodioce odeljenja kao ciljnu grupu, a građane i lokalnu privrednu zajednicu kao indirektne korisnike, unapređenje ovog sistema u okviru modernizacije uprave je od velike važnosti za opštinu Sečanj. Sredstva za uvođenje elektronske pisarnice su obezbeđenja preko konkursa pri Ministarstvu za lokalnu samoupravu.
Na prvom mestu ostvariće se velike uštede u opštinskom budžetu jer će se manje novčanih sredstava izdvajati za štampanje materijala, ubrzaće se proces rada imajući u vidu da će se sva dokumenta slati elektronskim putem, a ne u pisanoj formi, doći će do značajne uštede vremena prilikom pronalaženja dokumenata, obzirom na to da će se svi dokumenti i predmeti nalaziti u zajedničkoj elektronskoj bazi. Proces arhiviranja, periodični i godišnji izveštaji po zadatim kriterijumima, pregledi sprovedenih procedura…
Institucionalna održivost ovog projekta leži u činjenici da Opština Sečanj preuzima obavezu da obezbedi nastavak sprovođenja aktivnosti i obezbeđivanje finansijskih resursa za održavanje sistema elektronske pisarnice, kao i da se obavezuje da će svi direktni korisnici i tehničko osoblje koristiti resure sistema elektronske pisarnice stručno i u skladu sa preporukama.
Uvođenje novog sistema elektronske pisarnice prevashodno doprinosi modernizaciji administrativnih procedura na opštinskom nivou u okvirima razvoja informacionog društva Republike Srbije.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana