Festival stvaralaštva osnovnih škola Opštine Sečanj

1.017

U petak, 5. oktobra 2018. godine, konačno je održan prvi “Festival stvaralaštva osnovnih škola Opštine Sečanj”.

Učenici svojih škola pod rukovodstvom nastavnika istakli su se na sebi svojstven način i uz posebnu draž mamili aplauze i ushićenja publike. Sam “Defile učesnika”  i prepun teren divne dece, nastavnika i porodica, ostaće upamćen kao neprocenjiva slika našeg najvećeg podstreka i bogatstva. Najdraži iz Predškolske ustanove “Poletarac”, kao i uvek, predvodili su kolonu lepote, truda, ponosa i svega vrednog što naša opština ima. Put njihovih koraka odveo nas je u Dom kulture u Sečnju, gde je predsednik Opštine Sečanj, Predrag Rađenović, kako i dolikuje, svojim obraćanjem otvorio “Prvi festival stvaralaštva osnovnih škola Opštine Sečanj” i uz poznate stihove pesme “ Deca su ukras sveta” poželeo učesnicima uspešne minute, a gostima i publici prijatne trenutke i užitak.

Uz pažljivo odabranu najavu za svaku školu, ređali su se aplauzi, otrgnuti uzdasi, izmamljeni osmesi i po koje zamagljene oči dirnute u trenutku koji je odzvanjao salom. Mnogo radosti, nemira i uzbuđenja ispunilo je salu prepunu divne publike koja je ispoštovala čak dva sata ispunjenog  programa.

Po završetku nastupa svih škola, kao najzaslužnijim i istaknutim u svom radu, našim uzorima i stubovima obrazovanja, na uručenje zahvalnica, pozvani su prvo direktori škola i PU “Poletarac”, a zatim su se smenjivala draga lica i zagrljaji onih koji su najiskrenije podržali “Klub roditelja i nastavnika Opštine Sečanj” u ovom, vrlo zahtevnom poduhvatu. Ređale su se zahvalnice novopriključenim klubovima,  sponzorima, donatorima ( “Gomeks” d.o.o. “Jelena Bećir Guran” – DIS,  “Agros” – Jaša Tomić, UŽ “ LJiljan”, Marija Škrbić Miloš, Žana Miloš, Mirjana Trbić) roditeljima, prijateljima i gostima Kulturno umetničkom društvu “Jandrija Tomić – Ćić” iz Krajišnika, koji su svojim izuzetnim nastupom “Vranjanske svite” ostavili nedorečenu emociju svih prisutnih.

Završnu reč i utisak dobijamo od Ivane Škrbić, predsednika Kluba roditelja i nastavnika Opštine Sečanj, predstavnika UO NARNS-a i krivca za ovakav dan u našoj opštini.

-“Danas je ostvaren, ne samo moj san, već i san mnogih koji su potajno priželjkivali ovakav dan i skup u našoj opštini. Čini mi se da smo se mi iz obrazovanja, konačno okupili kao tim, postavili temelj i formirali jednu vrlo jaku kariku koja će spajati mnoge druge i jačati kroz zdrav ciklus i kvalitetan rad. Od vrtića do fakulteta, deca su usmerena na škole i vrlo je važno, adekvatno usmeriti vaspitno-obrazovni proces u cilju pozitivno izgrađene ličnosti kod deteta.A tu je odnos porodice i škole najvažniji.  Kroz naš klub, realizovane su mnoge aktivnosti za kvalitetnije obrazovanje naše dece, ali nam je linija vodilja saradnja porodice i škole i osnaživanje te oblasti kroz određene procese, gde nikako ne smemo zaboraviti da su nam škole najveće bogatstvo.

Ostvarili smo saradnju sa istaknutim institucijama i posebno mi je drago što su našu opštinu posetili i podržali ovaj Festival predstavnici dva nama  najvažnija ministarstva, gospodin Bojan Radić – Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja, gospođa Emina Beković – Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija i gospođa Dragana Đurić – Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije.

Veliku zahvalnost dugujemo predsedniku Predragu Rađenoviću na nesebičnoj podršci i razumevanju da se ovakva Manifestacija održi na nivou naše opštine, a verujemo da će i trajati.  Opština je ovaj put obezbedila sredstva za održavanje festivala kao i prevoz učenika iz svih škola naše opštine“ izjavila je Ivana Škrbić.

Ivana posebno naglašava da su stub ovog kluba kolege, Marica Meljanac, Jelena Popara, Vildana Ćulibrk i Jelena Guran  koje su osnivači i prvi nosioci najzaslužnije medalje.

Neizmernu zahvalnost upućuje roditeljima iz Sutjeske i kolektivu škola iz Jaše Tomić i Sutjeske, gde se sve organizovalo i pripremalo da ovaj dan bude u svom punom sjaju.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.