FK Krajina: Jovičić i Mirić o nastavku sezone

963

Polako posle zimske pauze u Vojvođanskoj ligi „Istok“, fudbalski klub Krajina iz Krajišnika sumira utiske iz prvog dela takmičenja i kreće pripremni period za nastavak sezone. Upravo je to bio povod da razgovaramo sa predsednikom kluba Stojanom Jovičićem i trenerom prvog tima Milankom Mirićem.

Njih dvojica uglavnomo dele ista mišljenja u pogledu prethodnog perioda a i o nastavku takmičenja.

Obzirom da je klub novajlija u ovom rangu takmičenja, a to znači da im je veliki teret bio na leđima, Krajina je uspela da osvoji 18 bodova i zimsku pauzu dočeka na 9. mestu, što je po rečima Mirića i Jovičića jako dobar uspeh i dobar primer za nastavak sezone.

Pauza je došla u pravo vreme jer su povrede krenule da uzimaju maha u klubu. Izgubljeno je par značajnih bodova, ali zadnje kolo je bilo talično i ta 3 boda su donela koliko toliko sigurnu poziciju na konačnoj tabeli.

Kada je reč o prelaznom roku ove sezone, klub se potrudio da dovođem nekoliko igrača pojača svoje redove i osigura opstanak u ligi na bezbednom mestu.

Iz redova Radničkog iz Sutjeske došli su Živojinović Marko, Milošević Miloš i Kukolj David.

Iskusni i dobro poznati fudbaler Nikola Bogić je došao iz Budućnosti (Srpska Crnja), a poznat je svojevremeno bio i kao prvotimac Hajduka iz Kule.

Ekipi se posle pauze priključio i Branko Zorić.

Kvalitet dovedenih igrača je neosporan, pa bi do kraja takmičarskog dela sezone oni trebali da budu rešenje problema koje je klub imao pre pauze.

Stojić, Aleksić i Vučković su u fazi oporavka i svi povređeni igrači bi trebali biti spremni do početka polusezone koja počinje 9. marta kad u goste dolazi ekipa Budunost iz Srpske Crnje.

Planovi ekipe su jasni i konkretni, opstanak u ligi na nekoj od sigurnih pozicija.

Stav uprave kluba je taj da je ovaj rang takmičenja jako dobar i da se u njemu igra odličan fudbal pa bi valjalo u njemu i ostati u narednim sezonama.

Odličnoj atmosferi u klubu doprineće i Slobodan Radanović koji je takodjđe došao u klub, a koji je visše poznatiji kao estradni umetnik nego fudbaler. Pored atmosfere koju će sigurno podići na viši nivo, njegov dolazak je i jedna vrsta promocije kluba izvan granica ove lige.

Sve u svemu, nastavak takmičenja biće veoma zanimljiv za sve postovaoce FK Krajine.

Prva pripremna utakmica je odigrana protiv Mladosti iz Lukićeva (1:0), a ostale tri slede već sledećih nedelja.

Na kraju bi se samo mogla poželeti sreća i dobar fudbal u Krajišniku.

Napred Krajina!

Tekst i foto: Srđan Karanović

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.