Folkloraši iz Sutjeske pesmom i igrom obeležili Vaskrs

1.745

28.4.2019. održan je tradicionalni uskršnji koncert kulturno umetničkog društva “Bratstvo i jedinstvo” u Domu kulture u Sutjesci.

Igrači i pevači nastupali su pred prepunom salom i publikom koja nije štedela na aplauzu. Gosti u publici bili su i predsednik opštine Predrag Rađenović i predsednica Omladinskog kulturnog centra opštine Sečanj Branislava Rudan.

Program je otvoren prezentacijom “Naša priča”, koja je publiku na nekoliko minuta vratila u prošlost i probudila lepa sećanja.

Video prezentacija – Naša priča

FOLKLOR – nije samo igranje, pevanje i sviranje u orkestru. To su gostovanja koja se ne zaboravljaju, prijateljstva koja ostaju za ceo život, velike ljubavi i simpatije i najvažnije od svega životno iskustvo i najdraže uspomene!

Posted by KUD "Bratstvo jedinstvo" Sutjeska on Sunday, 28 April 2019

Program su nastavili najmlađi članovi orkestra Aleksa Rašić, Relja Matić i Teodor Miloš sa po jednom numerom na harmonici, a sve pod rukovodstvom Marčela Živojina.

Uz gromoglasan aplauz dočekan je i izvođački ansambl KUD-a koji je nastupao sa četiri igre – splet rumunskih igara, vlaške igre iz Gornjeg Poreča, igre iz Leskovca i igre iz Gornjeg Visoka, po koreografiji Julijane Lazić-Lapadat, od kojih je poslednja čak dva puta igrana na bis.

Članovi mlađe grupe izveli su rumunske igre i igre iz Šumadije po koreografiji Žane Miloš.

Kao vokalni solista nastupila je Leticija Živojin izvodeći dve rumunske pesme, dok je prvi put na sceni kao vokalni solista nastupala i naša najmlađa članica Jovana Golubović sa dve rumunske pesme.

Posebno hvala organizatori su uputili i KUD-ovima “Vlado Tomanović” iz Sečnja i “Zavičaj” iz Lazareva, koji su svojom igrom i pesmom obogatili program koncerta.

Pesma za pesmom, igra za igrom dovode nas i do samog kraja koncerta. Program su zatvorili svi članovi KUD-a izvodeći pesmu “Najlepša je Sutjeska moja”, koju je pratila prezentacija sela.

“Veliki poklon i veliko hvala svima koji su došli da nas gledaju na prolećnom godišnjem koncertu, kao i svima koji su učestvovali u organizaciji istog. Bilo nam je zadovoljstvo da igramo za vas”, poručili su organizatori uz najlepše želje za uskršnje praznike.

U nastavku, pogledajte nastupe kulturno umetničkog društva “Bratstvo i jedinstvo”, snimak koncerta će uskoro biti dostupan na zvaničnoj Facebook stranici.

KUD "Bratstvo i jedinstvo" Sutjeska – Splet rumunskih igara

KUD "Bratstvo i jedinstvo" Sutjeska – Splet rumunskih igara na prolećnom godišnjem koncertuSutjeska, 28.4.2019Koreograf: Julijana Lazić-Lapadat

Posted by KUD "Bratstvo jedinstvo" Sutjeska on Monday, 29 April 2019

KUD "Bratstvo i jedinstvo" Sutjeska – Vlaške igre Gornjeg Poreča

KUD "Bratstvo i jedinstvo" Sutjeska – Vlaške igre Gornjeg Poreča na prolećnom godišnjem koncertuSutjeska, 28.4.2019Koreograf: Julijana Lazić-Lapadat

Posted by KUD "Bratstvo jedinstvo" Sutjeska on Monday, 29 April 2019

KUD "Bratstvo i jedinstvo" Sutjeska – Igre iz Leskovca

KUD "Bratstvo i jedinstvo" Sutjeska – Igre iz Leskovca na prolećnom godišnjem koncertuSutjeska, 28.4.2019Koreograf: Julijana Lazić-Lapadat

Posted by KUD "Bratstvo jedinstvo" Sutjeska on Monday, 29 April 2019

KUD "Bratstvo i jedinstvo" Sutjeska – Igre iz Gornjeg Visoka

KUD "Bratstvo i jedinstvo" Sutjeska – Igre iz Gornjeg Visoka na prolećnom godišnjem koncertuSutjeska, 28.4.2019Koreograf: Julijana Lazić-Lapadat

Posted by KUD "Bratstvo jedinstvo" Sutjeska on Monday, 29 April 2019

Foto: Jovan Radović

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.