Predrag Rađenović: Utvrditi stanje na usevima posle grada

909

Usled dejstva vremenskih nepogoda, olujnog vetra i grada, dana 27.04.2019. godine u popodnevnim časovima na području K.O. Jaša Tomić došlo je do uništenja i delimičnog uništenja useva i zasada voća i povrća
Danas smo tim povodm telefonski razgovarali sa Predragom Rađenovićem, predsednikom opštine Sečanj koji je imeđu ostalog rekao:
-„Prva saznanja ukazuju da je dejstvo grada bilo na oko 1/3 ukupne K.O. Jaša Tomić a posebno na potezima: Bokinski put, Vučjak, Trnovac, Izlaz 1, Izlaz 2, Modošac, Grešara i Mlaka dok je Vinogradski Put prva duž pretrpeo štetu manjeg intenziteta. Povodom nastale štete danas je po hitnom postupku telefonski održana sednica Opštinskog veća koje je donelo zaključak da se nalaže Mesnoj zajednici Jaša Tomić da odmah a najkasnije 15 dana od dana prestanka elementarne nepogode izvrši evidentiranje nastale štete pozivanjem građana da prijave štetu“.
Predsednik je još naglasio da је u svrhu utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja obrazovana opštinska komisija koja će izvršiti obilazak terena, proceniti štetu i sačiniti izveštaj koji će dostaviti organima opštine.
Inače, komisija će raditi u sastavu:
1. Repac Slobodan – Predsednik komisije
2. Jovica Lazić – Član komisije
3. Đorđe Guran – Član komisije.
Opština Sečanj će nakon utvrđivanja štete, uputiti zahtev nadležnim pokrajinskim i republičkim organima kako bi pronašli način za pružanje pomoći oštećenim poljoprivrednicima.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.