Foto safari, rezultat timskog duha i rada

0 1.163

Prošle subote, 1. juna, održan je Međunarodni foto safari „Jaša Tomić 2019.“. Kao i prethodna dva puta, okupio se veliki broj fotografa, profesionalaca i amatera koji su, u dobrom raspoloženju i sa entuzijazmom, aparatima beležili sve lepote mesta Jaša Tomić.
Manifestacija je održana u organizaciji internet portala opštine Sečanj i regiona Vojvodine „NMR Info“ Jaša Tomić i Foto kluba CD13 iz Zrenjanina, a pod pokroviteljstvom Mesne zajednice Jaša Tomić i Opštine Sečanj.
Sumirajući utiske po završenom safariju, Spaso Mladenovski, urednik portala i domaćin manifestacije, kaže da je zadovoljan – kako odzivom učesnika i fotografa uprkos lošem vremenu, tako i načinom na koji je sve proteklo. Obzirom da ovakav događaj ne može da se organizuje bez podrške i pomoći institucija i kolektiva, ali i pojedinaca, Mladenovski je izrazio veliku zahvalnost svima koji su na bilo koji način doprineli realizaciji foto safarija „Jaša Tomić 2019“:
-Želeo bih da se zahvalim, pre svega, Opštini Sečanj, njenom predsedniku, Predragu Rađenoviću, i Mesnoj zajednici Jaša Tomić, kao pokroviteljima manifestacije. Istakao bih i izuzetnu saradnju sa kolektivom Osnovne škole „Stevan Aleksić“ i direktorom Ljupčetom Trpčevskim. Izašli su nam u susret i omogućili da se u prostorijama škole okupimo, družimo, kao i da se, zbog kiše koja je neprestano padala, u školi održi Etno festival. Organizaciju tog festivala, kao pratećeg programa celokupnog dešavanja, preuzele su žene udruženja „Ljiljan“ iz Jaše Tomić, a veliki pečat dale žene iz svih udruženja sa teritorije naše opštine. Članovi Kulturno-umetničkog društva „Jandrija Tomić Ćić“ iz Krajišnika, na čelu sa Nenadom Vejinovićem su, i ove, kao i prethodnih godina, nezaobilazni deo i učesnici događaja. Zahvalnost na svesrdnom zalaganju u realizaciji foto safarija dugujem i Miljani Milošević, direktorki Turističke organizacije Opštine Sečanj. Nadam se da će naša saradnja kako do sada, tako u svim budućim prilikama i projektima, doprineti promovisanju turističkih potencijala cele naše opštine. Za pomoć u organizaciji safarija zaslužna su i Dušanka Pereula, sekretarica mesne zajednice, Stevan Popara, predsednik KUD-a “Dr Borislav Jankulov”, Jelena Guran, Dragan Kitanović i Feher Roland, sveštenik iz Boke. A ono što je, svakako, obeležilo ovu manifestaciju, jeste izložba fotografija renomiranih majstora fotografije, Tomislava Peterneka, Igora Mandića i Gorana Kukića, pod nazivom „Putovanja 3 objektiva“ održana u Crkvi Svetog Nikole, zbog čega sam neizmerno zahvalan parohu, Miladinu Joviću na razumevanju i saglasnosti da se takva izložba organizuje u crkvi. – izjavio je Spaso Mladenovski.
Na kraju, trudeći se da ne izostavi nikog od zaslužnih za uspešno pripremljen i sproveden foto safari, Mladenovski je naglasio da su mu „desna ruka“ u svemu bili Srđan Karanović, prijatelj i saradnik kao i prijatelji iz foto kluba CD13.
Foto putovanje „Jaša Tomić 2019.“ proteklo je uspešno zahvaljujući angažovanju svih pomenutih pojedinaca, društava, kolektiva, institucija. Fotografi su otišli prepuni utisaka, a koliko su im sredina, ambijent i atmosfera bili inspirativni i kakve su zapise objektivima napravili, javnost će moći da pogleda na izložbi fotografija „Jaša Tomić i žitelji“ koja se planira za septembar.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana