Hercegovina poražena u Adi

0 1.938

U drugom kolu PRLS Hercegovina iz Sečnja je gostovala u Adi ekipi Potisje-Pleteks.
Od početka meča domaća ekipa igra duboku odbranu. Nalazili su gosti način da dođu do čistih prilika za postizanje pogodaka ali je golman domaćih Rogljanin odlično branio. U tome su mu u dobroj meri pomagali igrači gostujućeg tima. Nakon 30 minuta igre na odmor se odlazi rezultatom 14:9.
Nakon odmora gosti su pojačali igru u odbrani i prednost domaćih se topila iz minuta u minut. Samo zahvaljujući već spomenutom golmanu Rogljaninu Potsije ipak uspeva da dobije ovaj meč. Naime, pri rezultatu 23:22 u 52. minutu susreta Potisje brani za redom šuteve Sebastijanova, Meljanca, Popare i Parkajića i domaći dobijaju ovaj susret rezultatom 29:26.
Posebna priča su ljudi koji verovatno misle da se rukomet igra zbog njih. Nemoguće je objektivnom posmatraču da promakne par odluka ove gospode ali krenimo redom. U trećem minutu susreta bek gostiju Srbastijanov pravi prekršaj koji je sankcionisan sa dva minuta kazne. Odmah u sledećem napadu isti takav prekršaj nad bekom gostiju Andrijaševićem je sankcionisan žutim kartonom. Teško se to može nazvati podjednakim kriterijumom. Takav kriterijum kažnjavanja se provlačio kroz ceo meč. U napadu domaćih desni bek gazi liniju terena sa loptom u posedu i ako je jedan od dotičnih delioca pravde to video ne reaguje, verovatno čovek nije puno nagazio liniju. Polukontra gostiju Vučkoviću ispada lopta i ako on ne pokušava da uzme loptu ona dolazi u posed igrača Hercegovine svirano je igranje nogom Vučkovića i lopta za domaće. Posebno je interesantan 50. minut kada igrač gostiju Parkajić pravi prekršaj koji jeste za kaznu od 2 minuta ali taj prekršaj je pripisan igraču gostiju Sebastijanovu kojem je to gle čuda treće isključenje. Sva sreća pa su ova gospoda najperspektivniji par Vojvodine ako je od perspektivnih mnogo je. Bez obzira na sva dešavanja moramo istaći da je pobeda ekipe Potisje-Pleteks zaslužena.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana