UVOĐENJE NOVIH MEHANIZAMA ZA INSTITUCIJALNO REŠENJE PROBLEMA ROMSKE ZAJEDNICE

0 1.126

Juče je u opštini Sečanj organizovan sastanak na temu „Uvođenje institucionalnih mehanizama za rešavanje problema romske zajednice“. Sastanku, pored Ljiljane Kitić zamenice predsednika opštine, Biljane Savovića pomoćnice predsednika opštine, Darka Vukoja pokrajinski poslanik prisustvovali su i predstavnica centra za socijalni rad, kancelarije za suzbijanje siromaštva, predstavnice mesne zajednice Neuzina, prisustvovali su i Jelena Jovanović pokrajinska poslanica i Miloš Nikolić direktor Kancelarije za inkluziju Roma.
Pokrajinska poslanica Jelena Jovanović je na početku sastanka predstavila programe koje pokrajinska vlada realizuje i konkurse koji će biti raspisani, a tiču se poboljšanja položaja romske zajednice i govorila je o važnosti angažovanja koordinatora za romska pitanja u opštini Sečanj.
Predstavnici lokalne samouprave su izrazili želju za angažovanjem koordinatora za romska pitanja i kazali su da će sigurno konkurisati za sredstva kada pokrajinska vlada raspiše poziv.
Miloš Nikolić direktor Kancelarija za inkluziju Roma se zahvalio lokalnoj samoupravi Sečanj na brizi koja se ukazuje pripadnicima romske zajednice, a naročito učenicima ove nacionalne manjine. Posebno me raduje činjenica da je vaša opština jedna od vodećih u ovom delu Vojvodine po pitanju integracije romske zajednice i da se iz budžeta opštine izdvajaju velika sredstva za kupovinu udžbenika svakom osnovnoškolcu romske nacionalnosti, kao i sredstva za prevoz srednjoškolaca. Ovaj model treba da se primenjuje u svim opštinama i gradovima širom naše zemlje – rekao je on.
Nakon sastanka sa donosiocima odluka iz opštine Sečanj, Jelena Jovanović i Miloš Nikolić su iskoristili priliku da obiđu i uspešne preduzetnike romske nacionalnosti koji rade u ovoj srednjebanatskoj opštini, kao i romske porodice koje imaju decu u školsko-obrazovnom sistemu.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana