Isidora Cvetić – ponos Osnovne škole „Aleksa Šantić“

0 1.373

U životu svake škole postoje đaci koji ostave dubok trag i čiji se uspesi prepričavaju generacijama.
Isidora Cvetić, učenica osmog razreda Osnovne škole “Aleksa Šantić” u Sečnju, zasigurno je ponos svoje škole. Tokom ove školske godine učestvovala je na brojnim opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima i ostvarila izuzetne rezultate.
Na opštinskom i okružnom takmičenju Književna olimpijada, Isidora je osvojila drugo, dok je na republičkom nivou ovog takmičenja zauzela četvrto mesto.
Dar za jezik, Isidora Cvetić je potvrdila na nadmetanjima iz srpskog jezika i jezičke kulture. Na teritoriji opštine je bila prva, na okružnom nivou – treća, a u konkurenciji vršnjaka iz cele Srbije, tj., na republičkom takmičenju, osvojila je drugo mesto.
U Regionalnom centru za talente iz Pančeva, pokazala se kao jedna od najuspešnijih na konkursu za književno stvaralaštvo. Njen rad je jedan od 10 nagrađenih, među 688 radova pristiglih iz 121 škole.
Na manifestaciji Čitalačka značka, koju organizuje Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina, Isidora Cvetić je zauzela drugo mesto i za svoj čitalački dnevnik dobila srebrnu čitalačku značku.
Svakako da zasluge i čestitke za Isidorine rezultate pripadaju i njenom mentoru, nastavniku srpskog jezika u Osnovnoj školi “Aleksa Šantić” iz Sečnja, Draganu Radoševiću.
Da nije talentovana samo za književnost i gramatiku, već da je interesuju i prirodne nauke, Isidora je pokazala osvojivši prvo mesto na opštinskom takmičenju iz biologije. U sticanju znanja iz ove, najšire rečeno, nauke o životu, imala je pomoć i podršku nastavnika biologije, Milenka Miloševića.
Na kraju, s obzirom na uspeh u polju jezika, reči, stvaralaštva, moglo bi se reći da je Isidora Cvetić na najbolji način reprezentovala svoju osnovnu školu, koja nosi ime jednog od naših najvećih pesnika, Alekse Šantića. Pred njom su sada novi učenički izazovi, a nema sumnje da će ih, podstaknuta svim dosadašnjim rezultatima, uz marljivost i rad, uspešno i savladati.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.