Izložba fotografija “Božanstvena svetlost” Vojislava Lukovića

0 487

U sklopu programa 5. Foto safarija “Jaša Tomić 2022” u pravoslavnoj crkvi “Sveti Nikola” otvorena izložba fotografija “Božanstvena svetlost” Vojislava Lukovića iz Beograda.
O izložbi i autoru govorio Miroslav Predojević, sekretar Foto saveza Srbije.
Zahvaljujući razumevanju i podršci oca MIladina Jovića u crkvi smo organizovali do sad dve izložbe fotografija. Svakako ćemo u sklopu foto safarija i sledeće godine organizovati izložbu fotografija renomiranih umetnika.” – rekao je Srđan Karanović član organizacionog tima Foto safarija Jaša Tomić.


Vojislav Luković je samostalni umetnik, diplomirao slikarstvo na FLU 1989. U Narodnom Muzeju u Beogradu stekao zvanje slikara – restauratora, gde je i radio na konzervaciji i restauraciji slika i ikona na platnu i drvetu. Kao član tima restauratora radio je na restauraciji fresaka crkve Sv.Arhiđakona Stefana (15.vek) u manastiru Koporin,crkve Sv.Trojice u manastiru Sopoćani (13.vek) kao i na restauraciji zidnog slikarstva u zgradi Lučke Kapetanije u Sočiju, SSSR. Osnovao restauratorski atelje i bio glavni restaurator u Centru za Kulturno Nasleđe u Nikoziji na Kipru. Više puta samostalno izlagao ikonopis i učestvovao na velikom broju kolektivnih izložbi prezentujući ikonopis i konzervatorske radove u zemlji i inostranstvu.
Vojislav Luković je Ipođakon SPC pri hramu Sv.Cara Konstantina i Jelene u Beogradu. Bavi se kreativnom fotografijom u kojoj je stekao međunarodna fotografska zvanja (EFIAP, c*MoL, FA1 FSS), kao i mnoge nagrade na međunarodnim takmičenjima. Nalazi se na listi 10 NAJuspešnijih fotografa Foto saveza Srbije u 2020. i 2021. godine. Predsednik je Foto kluba “BEOGRAD”.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.