Janjić: Duhom zajedništva do pobede

0 973

Srbiji danas predstoji istorijski meč, u kom će u 1/8 finala SP igrati protiv nacionalne selekcije Argentine. Samo nekoliko sati pre meča, razgovarali smo sa reprezentativcem Srbije i uzdanicom selektora Ace Kovačevića, Slobodanom Janjićem. U prethodnih desetak dana, ”orlovi” su pisali divne stranice svoje istorije, iz meča u meč donoseći radost svojoj naciji.

Za nas je do sada svaki meč bio istorijski, ali ovaj vidim kao veliku prekretnicu i šansu za sve nas, kako individualno tako i timski. Mislim da imamo lepu priliku protiv jedne kvalitetne reprezentacije, ali verujem da ako svaki igrač da svoj maksimum i uz malo sreće možemo do pobede i prolaska u četvrtfinale.”

Pozitivna atmosfera i odlično raspoloženje vladaju u našim redovima pred duel sa južnoamerikancima. Svi su zdravi i bez povreda. Ovo je veliki izazov, ali naši reprezentativci ne mogu da dočekaju da utakmica počne.

”Nadam se da ćemo u prvom redu svi odigrati utakmicu na visokom nivou. Asistencije i golovi nisu u prvom planu bilo kog pojedinca iz naših redova. Najbitnije na ovakvim utakmicama je da svi dišemo kao jedan, da damo svoj maksimum i pobedimo.”

Španija, Rusija i Brazil su potvrdili da im uloga favorita nije dodeljena bez razloga. Sjajno igraju i tokom šampionata podižu formu. Srbija je još uvek mlada futsal nacija, ali iz godine u godinu je sve bliža kremu ovog sporta.

Pomenute reprezentacije jesu veliki favoriti ovog prvenstva, ali sam siguran da niti jednoj od tih ekipa neće biti milo da im se sa druge strane terena nađe Srbija.”

Upravo će Brazil, aktuelni svetski prvak i tim koji igra najlepši futsal na svetu biti rival u eventualnom četvrt-finalu SP. Ipak, koliko su ambicije naše nacionalne selekcije porasle govore i reči Slobodana Janjića.

Svakako da je san svakog mladog igrača da igra protiv Brazila. Nadamo se današnjem prolasku i utakmici sa njima. Verujem da ni to nije krajnji domet i ukoliko danas prođemo, niko nam ne može oduzeti nadu i veru u pobedu protiv Brazila!”

Srećno danas Slobodane i Srbijo! Želimo Vam da još jednom donesete veliku radost naciji i pobedom obezbedite sebi mesto na zlatnim stranicama istorije naše zemlje.

N.T. – Sportbalkan

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana