Jaša Tomić i dalje atraktivna digitalnim objektivima

1.207

Moć fotografije, atmosfera i  umešnost fotografa iz Zrenjanina osetila se proteklog vikenda u Jaši Tomiću. Članovi fotografskog kluba CD13 obišli su Jašu i okolinu kako bi fotografisali najtraktivnija mesta.

Fotografi su obišli centar sela, obe crkve kao i Dom kulture gde su im kao autentični modeli bili članovi KUD-a Jandrija Tomić Ćić iz Krajišnika. Kako bi i sam obilazak bio lakši i pravi banatski, fotografi su dobili na uslugu i fijaker zahvaljujući ljubaznosti Milana Žebeljana.

Kao što ste imali priliku da vidite u objavljenim galerijama, za buduće generacije fotografisani su Lovački dom, Tamiš, nekoliko starih banatskih kuća i Železnička stanica.

Potencijal ovog autentičnog banatskog mesta su potvrdili i fotografi, koji sličan dolazak žele da ponove. Tim povodom je najavljena i velika izložba fotografija u čast sela, tačno 30. septembra kada će biti obeležena i seoska slava.

Domaćin i vodič gostima fotografija, Spaso Mladenovski zadovoljan je kako je protekla fotografska ekspedija:

Izuzetno mi je drago što smo uspeli u realizaciji naše ideje a posebno što su prijatelji fotografi zadovoljni destinacijama koje su obišli i kako su ih meštani dočekali. Lično, za mene je ovo predivno iskustvo a posebno što sam u samo jednom danu stekao toliko novih prijatelja. Zadovoljan sam i time što je ovaj susret samo početak jedne dugogodišnje saradnje i što ćemo samo posle nekoliko novih susreta imati zavidnu kolekciju fotografija na kojoj će nam pozavideti ne samo sela iz okruženja već i gradovi.

Fotografe je pozdravio i Đorđe Guran, predsednik Saveta mesne zajednice Jaša Tomić poželevši fotografima toplu dobrodošlicu i zahvalnost što su prihvatili poziv i misiju da na poseban, njima svojstven način prezentuju Jaša Tomić.

Osim fotografisanja sela i okoline, fotografi su imali i priliku da probaju jašinske specijalitete restorana Mrvica, jednog od poznatijih restorana u kraju, zbog čega su defitivno rešili da se vrate ponovo.

Do sledećih digitalnih beležaka ovih majstora fotografije, pogledajte galeriju

Ovde postavljajte fotografije iz Jaše 🙂

Tamara Agramović Ilić 发布于 2017年6月3日

Pogledajte i našu galeriju slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.