Mala škola velikih đaka

2.138

Osnovna škola „Aleksa Šantić“ u Sečnju broji samo 141 đaka, raspoređenih u devet odeljenja. Dece je, nažalost, u seoskim školama sve manje,  pa ni škola „Aleksa Šantić“ nije izuzetak. Ipak, godine su podvrdile da je u ovoj školi rad sa đacima na veoma visokom nivou, što pokazuju rezultati na raznovrsnim takmičenjima.

U toku ove školske godine učenici su predstavljali svoju školu na čak osam republičkih takmičenja i to iz srpskog jezika, engleskog jezika, istorije, geografije, biologije, na književnoj olimpijadi, u stonom tenisu (pojedinačno i ekipno).

Na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika su osvojili tri druga mesta i jedno treće, na okružnom takmičenju jedno prvo i jedno treće mesto, a na Republičkom takmičenju osvojeno je jedno treće mesto. Na takmičenju u poznavanju književnosti bili su takođe uspešni sa čak dva prva mesta i jednim drugim, a na okružnom nivou osvojeno je jedno prvo, jedno drugo i jedno treće mesto.

Na opštinskom takmičenju iz engleskog jezika osvojeno je jedno prvo mesto, a na okružnom takmičenju drugo mesto.

Šantićevci su pokazali izuzetno znanje i iz istorije, osvojivši jedno prvo, jedno drugo i dva treća mesta na opštinskom takmičenju. Na okružnom nivou osvojeno je jedno treće mesto.

Na opštinskom takmičenju iz geografije, osvojena su dva prva mesta, na okružnom takmičenju takođe dva prva mesta, a đaci su pohvaljeni i na Republičkom takmičenju.

Na opštinskom takmičenju iz matematike zauzeli su jedno prvo, jedno drugo i jedno treće mesto.

U poznavanju biologije takođe su pokazali da su na zavidnom nivou. Na opštinskom takmičenju zauzeli su dva prva mesta i jedno drugo mesto, dok su na okružnom takmičenju zauzeli jedno prvo i jedno treće mesto.

Prvi put ove godine učestvovali su na opštinskom takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“ i osvojili prvo mesto!

Na opštinskom takmičenju iz nemačkog jezika jedna učenica je osvojila prvo mesto.

Osim za različite nauke, učenici iz Sečnja pokazuju i veliku ljubav i talenat prema sportovima. Ženska ekipa je na opštinskom takmičenju u malom fudbalu osvojila prvo mesto, a na okružnom nivou drugo mesto. Muška ekipa je na opštinskom takmičenju osvojila drugo mesto. Ekipa naših stonotenisera osvojila je prvo mesto na opštinskom takmičenju i prvo mesto na okružnom takmičenju. Jedna učenica je pojedinačno osvojila deseto mesto na Republičkom takmičenju u stonom tenisu. Odbojkašice su bile drugoplasirane na opštinskom takmičenju u odbojci. Dva učenika su učestvovala na opštinskom i okružnom takmičenju u plivanju.

Na opštinskom takmičenju „Šta znaš o zdravlju“ u organizaciji Crvenog krsta Sečanj osvojeno je drugo mesto.

Učenici su pokazali interesovanje i za pisanje, recitovanje, analizu književnih dela. Dve učenice plasirale su se na opštinsku smotru recitatora, a jedna je učestvovala i na zonskoj smotri. Tradicionalno, učenici učestvuju u manifestacijama „Čitalačka značka“ i „Pesnička štafeta“, koje organizuje Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina. Ove godine je na takmičenju „Čitalačka značka“ prvo i drugo mesto za viša odeljenja pripalo sečanjskoj osnovnoj školi. Takođe, u Zrenjaninu je osvojeno i prvo mesto na „Pesničkoj štafeti“. Na takmičenju „Smotra ćiriličke pismenosti“ u organizaciji Narodne biblioteke iz Titela, osvojeno je treće mesto  za najlepši rukopis.

Na takmičenjima iz engleskog i nemačkog jezika koje je na nivou države organizovao Nemačko-austrijski kulturno edukativni centar „Willkommen” iz Kraljeva jedan učenik je osvojio treće mesto u poznavanju engleskog jezika.

Komisija za populacionu politiku opštine Sečanj organizovala je likovno i literarno nadmetanje na temu “Rodi mi mama sestru ili brata” na kom su nagrađena tri učenika. Takođe, organizovali su i takmičenje povodom praznika Savindana i povodom Uskrsa gde je nagrađeno više učenika.

Među svim đacima naročito se istakla Jana Šćepanović, učenica osmog razreda i učenik generacije. Jana je višestruki talenat, za srpski jezik, književnost, istoriju, biologiju, mada i iz svih drugih predmeta postiže najviše rezultate. Ove školske godine plasirala se na tri republička takmičenja, iz srpskog jezika, istorije i biologije, osvojivši treće mesto na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture. Janin čitalački dnevnik, četvrtu godinu za redom biva izdvojen kao najbolji, među stotinama drugih, na takmičenju “Čitalačka značka” u Zrenjaninu. Janina pesma “Sova” ove godine je osvojila prvo mesto na završnoj manifestaciji “Pesnička štafeta”.

Sve su ovo rezultati vrednog temeljnog  rada, velike volje, ljubavi i žeđi za naukom i usavršavanjem a ovogodišnjim izuzetnim rezultatima nesumnjivo su doprineli veliki rad i visoke ambicije kako učenika tako i nastavnika i njihova dobra međusobna saradnja. Sa razlogom su ponosni što su u opštini Sečanj veliki rasadnik mladih, talentovanih, energičnih i vrednih učenika.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.