Pokreće se projekat i primena mera populacione politike u opštini Sečanj

2.889

Na Javni poziv Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike svojim projektom konkurisao je i projektni tim ispred opštine Sečanj.

 

Malobrojni, ali kvalitetan projektni tim koji čine Milimirka Beba Antić i Nataša Rađenović uspeo je svojim projektom da obezbedi velika finansijska sredstva u jednogodišnjoj praktičnoj primeni mera populacione politike za opštinu Sečanj. Uspeh je ogroman kada se zna da su morale da analiziraju populacionu situaciju i demografske parametre u svojoj sredini, da naprave predlog projekata i izdvoje sredstva za ovu oblast za koju se nikada ranije nije izdvajalo.

Tako da od 1. jula 2017. godine kroz projekat će se sprovoditi sledeće aktivnosti:

1) Jednokratna pomoć za svako novorođeno dete u iznosu od 100.000,00 RSD;

2) plata za SVE nezaposlene porodilje;

3) jaslice za decu od 1-3 godine;

4) rad sa adolescentima na promociji reproduktivnog zdravlja;

5) povećanje pokušaja van telesne oplodnje mimo prava iz redovnog zdravstvenog osiguranja;

6) formiranje saveta za populacionu politiku opstine Sečanj!

-„Jedino je opština Sečanj od mogućih osam mera populacione politike koje se finansiraju dobila svih osam. Uverena sam da će poražavajući demografski indikatori biti poboljšani za bar 20% u prvoj godini implementacije projektne aktivnosti“ – Izjavila je za NMR Info Milimirka Beba Antić, direktorka Centra za socijalni rad opštine Sečanj.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.