KARAVAN BANATSKE BAJKE POSETIO BOKU

0 1.172

„Karavan banatske bajke“ je svoju ovogodišnju turneju počeo u naseljenom mestu Boka. Zahvaljujući angažovanju MZ „Boka“ i predsedniku Nebojši Obrkneževu po drugi put je na terenu OŠ “Žarko Zrenjanin“ održan zabavni i kulturno-umetnički program namenjen svim generacijama. Cilj „Banatskog karavana“ je da obilazi seoske sredine i da na taj način na najbolji mogući način promoviše naše potencijale.
Sve je krenulo pre šest godina iz Zrenjanina od strane Kulturnog centra, IP Media 023 i Turističke organizacije grada Zrenjanina koje je podržao Grad Zrenjanin a sve to kao deo manifestacije „Banatska bajka- leto u gradskoj bašti“. Iz godine u godinu su se smenjivala razna sela iz naše opšine a od prošle godine je po jedan Karavan održan i u opštinama Sečanj i Žitište. Ovoga puta su su organizatori pored već navedene MZ Boka i Obrazovno kulturni centar i Turistička organizacija Sečanj, Kulturni centar Zrenjanina i IP Media 023. Pokrovitelj je bila opština Sečanj.
Nakon uvodnog obraćanja smenjivali su se nastupi učesnika. Vreme je delimično poslužilo, tako da je deo programa održan napolje a deo unutra u sali. Učestvovali su KUD-ovi „Jandrija Tomić – Ćić“ iz Krajišnika, „Gik Banat Pionir“ Zrenjanin, „dr Borislav Jankulov“ Jaša Tomić, „Vlado Tomanović“ Sečanj, Pevačka grupa „Ercegovina“ iz Sečnja i fenomenalna osmogodišnja Sara Zejak iz Beograda koja je igrom sa mačevima oduševila publiku. Na kraju je koncert održala vokalna solistkinja Milica Dosković iz Zrenjanina uz pomoć hora koji vodi. Posetioci su sa oduševljenjem propratili događaj i nisu odustali uprkos kiši. U dvorištu škole je organizovana i izložba radova Udruženja žena iz Krajišnika i Boke. Održan je i humanitarni turnir u malom fudbalu i basketu.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana