Karavan banatske bajke u Boki

0 993

U sklopu bokinske proslave slave sela „Nikoljdan“ u organizaciji Kulturnog centra Zrenjanin, TO Zrenjanin, IP Media 023, Opštine Sečanj, Obrazovno kulturnog centra Sečanj i Mesne zajednice Boka održan je Karavan banatske bajke.


Na samom početku mini koncert su održali Ana Šajrer i „Bid bend„ Gagić i prijatelji, nakon njih se predstavila pevačka gupa „Ercegovina“ iz Sečnja. Zatim je duet Hanazita iz OŠ „Servo Mihalj“ Mužlja prijatno iznenadio posetioce. Svojim nastupom dve učenice petog razreda su oduševile prisutne. KUD „Jandrija Tomić Ćić“ iz Krajišnika je sa igrama iz Šumadije i Bioničkom Moravom razgalio publiku. Već tradicionalne učesnice Karavana Banatske bajke, Ženska pevačka gupa Kulturnog centra Zrenjanina su svojim glasovima ulepšale atmosferu. Orkestar i igrači KUD „Pionir“ su i ovoga puta pokazali da za skoro pola veka postojanja i mnogobrojnih putovanja i priznanja održavaju kontinuitet i kvalitet i i dalje napreduju. I na kraju enegičnim nastupom su se predstavila i deca iz KUD „Vlado Tomanović“ Sečanj.


-„Kao koordinator programa tradicionalne manifestacije Banatska bajka – leto u gradskoj bašti i Karavana bantske bajke mogu da kažem da su utisci iz Boke odlični. I ovoga puta smo uspeli da animiramo kako publiku tako i zanimljive i kvalitetne učesnike programa koji su skoro dva sata držali pažnju posetilaca. Program je osmišljen da bude šarolik a i da prestavlja jedinstvenu celinu i bio je namenjen svim generacijama. Imali smo priliku da svi zajedno uživamo u pozitivnoj energiji i prijatnoj atmosferi. Ovo je svakako samo deo našeg Banata i raduje me što smo pokazali čime možemo da se ponosimo. Pohvalila bih i odličnu saradnju sa domaćinima iz MZ Boka i Obrazovno kulturnim centrom Sečanj za koju verujem da će se nastaviti i u narednom periodu.“ – za NMR Info izjavila Maja Pandurov, koordinator manifestacije.


-„Ovogodišnja proslava slave sela „Nikoljdana“ u Boki je pored svakogodišnjeg dešavanja ulepšana za jednu novu „Banatsku bajku“ pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina. Veče ukrašeno multikulturalošću i tolerancijom koja se iskala kroz pesmu, muziku i igru učinila nam je ovaj dan posebnim, kojeg ćemo svi pamtiti mnogo godina. Pored kulturno-umetničkog programa, organizovan je i humanitarni turnir u malom fudbalu, što je dodatno učinilo da nam taj dan protekne i u najvećoj humanosti svih ovih događaja. Želim da se zahvalim na prvom mestu lokalnoj samoupravi opštine Sečanj, predsedniku opštine Sečanj Nebojši Meljanac, takođe i obrazovno kulturnom centru Sečnja na čelu sa Branom Rudan, bez kojih sigurno ne bismo uspeli da u ovakvom novom ruhu organizujemo ovaj dan. Zahvalio bih se i svim izvođačima i prisutnom narodu, koji su učinili da ovo nezaboravno veče protekne na takav način, koji se proteklih godina u Boki nije desio!“ – za NMR Info izjavio Nebojša Obrknežev, predsednik Saveta mesne zajednice Boka.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana