Kazna za preveliku želju

0 1.578

FK „Mladost“ Banatski Despotovac – FK “Radnički 1911“ Jaša Tomić 3:0 (2:0)
Mladost-Radnicki-05U nedelju, 15. septembra 2013. godine u Banatskom Despotovcu odigrana fudbalska utakmica 3. kola A lige EFG Zrenjanin između domaće ekipe Mladosti i Radničkog iz Jaša Tomića.

FK “Radnički 1911“ Jaša Tomić
Latinkić Aleksandar, Savić Milivoje, Treunov Aleksandar, Džakula Branislav, Rogan Miro, Savić Milivoje, Slavković Jovan, Raič MIloš, Uljarević Nikola, Ferenčak Karlo, Đurić Damir, Pejin Marko, Horvat Dragan, Damjanov Đorđe, Čipak Atila, Stojanovski Aleksandar, Uljarević Dalibor, Sikimić Nikola i Praštalo Saša.

FK “Mladost“ Banatski Despotovac
Marić Tomislav, Pivač Branko, Pivač Slobodan, Mijatović Saša, Rajlić Petar, Novakov Darko, Topalović Bojan, Radojev Ivica, Karanović Zoran, Gavranić Nemanja, Tešić Milan, Spajić Željko i Mandić Nemanja.

Glavni sudija: Ristić Dejan iz Lukićeva
Prvi pomoćnik sudije: Raškov Nenad iz Zrenjanina
Drugi pomoćnik sudije: Stošić Aleksandar iz Zrenjanina
Delegat: Stoiljković Sreten iz Knićanina

Mladost-Radnicki-03Utakmica počela obastranim pritiscima na gol protivnika. Obe ekipe, u želji da prvi postignu gol prave greške, posebno igrači Radničkog. Prihvataju igru domaćina i tako odolevaju do 20. minuta i prelomnog trenutka utakmice. Dosuđen penal za ekipu Mladosti brani izvanredni Latinkić i kada se očekivalo da će uslediti kazna i jak pritisak igrača Radničkog, sledi šok u 22. minutu kada gol za Mladost postiže Karanović Zoran. U tom delu igre dominaciju na terenu potpuno preuzimaju igrači Mladosti i već u 25. minutu još jedan gol za domaćina postiže Radojev Ivica. Kao da su ta dva gola bila potrebna da se igrači Radničkog probude i postave svoju igru na terenu. Slede česti napadi Radničkog, mnogo šansi, ali lopta jednostavno nije htela u gol. Samo je jedan gol bio potreban da se igra potpuno preokrene u korist gostujuće ekipe, ali za to je bila potrebna i trunka sreće koja na ovoj utakmici nije pratila igrače Radničkog. Na odmor se odlazi sa rezultatom 2: 0 u korist domaćina.

Mladost-Radnicki-72Drugi deo utakmice počinje sa žestokim napadima Radničkog i sa bezuspešnim pokušajima da Mladost ponovo preuzme inicijativu i nametne svoj stil igre. Propuštene šanse igrača Radničkog više niko ne broji, ali su drastično uticale na igru gostiju. Primetna je nervozna igra gostujuće ekipe, pogotovo posle 75. minuta kada posle izvedenog kornera Branislav Džakula udara glavom, lopta se odbija od prečke, tada je glavom udara Aleksandar Treunov, ali lopta odlazi preko gola. To je nesumnjivo prelomni trenutak drugog poluvremena i utakmice. Ekipa Mladosti uspešno odolove pritiscima Radničkog a u retkim napadima dolazi ponovo do preokreta kada je u 82. minutu dosuđen još jedan penal za domaćine. Gol iz penala postiže Rajlić Petar , Mladost vodi se 3:0 što je i konačan rezultat utakmice.

Postavka prve ekipe Radničkog trenera Milivojevića, pa i sve tri zamene tokom utakmice su jasno govorile od samog početka a to je želja za pobedom, ali je od svega je usledila kazna za tako preveliku želju.

U nedelju 22. septembra 2013. godine, u 4. kolu Radnički gostuje u Kleku gde će igrati protiv istoimene ekipe.

Mladost-Radnicki-30 Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.