Krajina ispustila bodove na samom kraju

954

U 26. kolu Vojvođanske lige „Istok“, domaća Krajina je dočekala Vojvodinu 1928 iz Perleza.
Gosti su bili favoriti na papiru ali nisu baš tako izgledali i na terenu, a teren je danas bio posebna priča. Dva dana padavina za redom na već prezasićenu zemlju dovelo je do toga da su uslovi za igranje na stadionu bilo gotovo nemogući. Samim tim i nije se očekivao neki brzi i otvoreniji fudbal. Više je sve bilo nalik onim dečijim utakmicama gde se igra bez konkretnih rešenja i strategije.
Krajina opet na mukama zbog povreda i parnih kartona ključnih igrača. Na teren je istrčalo 11 u tom trenutku najboljih igrača dok su na klupi ostali dva igrača i golman.
Početak utakmice nije mogao gore početi za domaćina. Već u 3. minutu je Aleksić morao da izađe zbog obnovljene povrede koju izgleda nije do kraja zalečio. Vidno iznerviran je napustio teren (želimo mu brz oporavak), a umesto njega je ušao Grubor.
Igralo se celo poluvreme na neke duge lopte sa obe strane jer je pas igra bila nemoguća. Sporadični pokušaji napada i srčana borba je obeležila prvih 45 minuta.
U drugom poluvremenu se ništa specijalno nije menjalo, tako da se igralo istim sistemom kao u prvom.
Krajina je izvršila još jednu izmenu gde je umesto Grahovca ušao Narančić. Pokušaji da se savlada golman nije uspavalo ni jednoj ekipi. Prava borba se vodila na sredini terena.
U nastavku je igra postala malo grublja ali nije to ono što je obeležilo drugo poluvreme već ishitrene i nesigurne odluke glavnog arbitra ove utakmice. Previše nelogičnosti sa njegove strane je bilo danas.
Činilo se da će se utakmica završiti bez pobednika sve do nekih 5 minuta pre kraja meča kada su gosti probili po levoj strani i uz pomoć po malo traljave intervencije odbrane Krajine uspeli da nekako matiraju golmana Rodića.
Jedan gol koji je odlučio pobednika a to je danas bila Vojvodina 1928. Njima su ovi bodovi značajni zbog ambicija koje imaju za ulazak u viši rang, pa ćemo im poželeti sreću u nastavku takmičenja kao i ako izbore prolazak dalje.
Ostaje žal za izgubljenim bodovima ali koliko su se domaćini danas borili pokazuje i to da su doživeli velike ovacije i aplauz na kraju utakmice od strane publike koja uvek nagradi požrtvovanu igru posebno kad su svesni izostanaka velikog broja standardnih igrača. Kukolj, Vukoje, Vučković, Mirčetić su samo neki od najboljih igrača danas ali ne bi bilo u redu izostaviti i ostatak ekipe koja je pružila svoj maksimum u ovoj postavi i po ovako lošim uslovima za igru.
Krajina pada na sedmu poziciju na tabeli i deli bodove sa šestoplasiranim. Sledeće kolo igraju u Novom Bečeju.
Momci glavu goru, biće još mečeva i biće još izgubljenih utakmica ali sve dok dajete svoj maksimum na terenu i igrate ovakav fudbal biće i mnogo, mnogo pobeda.
Napred Krajina!
Tekst i foto: Srđan Karanović

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.