Kružni lov na zečeve

0 1.226

Lovačko društvo “Jelen” iz Jaše Tomić je u nedelju, 30. oktobra 2011. godine za svoje lovce i goste organizovalo kružni lov na zeca.
Na poziv društva odazvalo se četrdesetak lovaca od kojih je nekolicina bila iz Inđije, Beograda, Novog Sada i Zrenjanina. Okupljanje lovaca bilo je na motelu gde je lovnik, Manić Nenad formirao dve grupe i upoznao lovce učesnike kako će se ponašati u kružnom lovu i šta je sve dozvoljeno loviti. Na lovište se krenulo u osam časova a formiranje prvog obruča je počelo pola sata kasnije. Lepo i sunčano vreme je išlo u prilog lovcima a prvi odstreljen zec, koga je na samom formiranju prvog obruča odstrelio Dušan Nikolić najavio je uspešan lov.
Međutim, sa malim brojem lovaca i stvaranjem manjih obruča neminovan je i manji ulov tako da su posle četiri kruga lovci ulovili 34 zeca, dva fazana i jednu lisicu. Najviše sreće imao je Arađan Cveta ulovivši 5 zečeva a nastariji učesnik u lovu bio je sedamdesetčetvorogodišnji Branko Stojkov.
U razgovoru sa Žebeljan Milanom, predsednikom društva i Manić Nenadom, lovnikom saglasni su da je u lovištu kojim gazduje lovačko društvo “Jelen” u odnosu na prošlu godinu primećeno nešto više zečeva, ali da će na osnovu dobijenih rezultata analize očnih sočiva imati pravo stanje.
Posle okončanog lova i povratka u lovački dom za sve učesnike je organizovan ručak. Poslužen je odličan lovački gulaš koje su spremile Svetlana Vasić i Branka Kelčov.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana