Kvalitet oblasti nastave i učenja uvek prioritet

0 855

Zaposleni u SŠ “Vuk Karadžić” vode se u svom radu idejom da ko se usudi da podučava nikada ne sme prestati da uči. Posebnu pažnju posvećuju i trude se da unaprede kvalitet nastave u području rada mašinstvo i obrada metala, s obzirom da su ove školeske godine prviput upisali smer mehaničar motornih vozila.
U oktorbru mesecu prof. Rastko Racić i direktor škole Danijela Aleksić učestvovali su na okruglom stolu “UNAPREĐIVANJE KVALITETA STRUČNOG OBRAZOVANJA KROZ JAČANJE ULOGE ORGANIZATORA PRAKTIČNE NASTAVE” u organizaciji OeAD-a i MPNTR.
-“Ovim projektom posebnu pažnju želimo posvetiti kvalitetu preduzetničkog učenja, jačanju kompetencija škola kao i novoj ulozi organizatora praktične nastave, te potrebnim koracima ka unapređenju njihove uloge i kompetencija.” – za NMR Info je izjavila Danijela Aleksić direktorka SŠ “Vuk Karadžić”.
Nakon toga članovi Stručnog veća mašinske grupe predmeta (Obrad Škipina, Rastko Racić, Tatjana Šarenac i Goranka Papić), 11.11.2022. posetili su mašinsku školu u Novom Sadu i prisustvovali obuci u okviru Projekta državne mature. Obišli su i mašinske radionice, prisustvovali demonstraciji praktične nastave, gde su imali priliku da ocenjuju rad učenika.
-Verujemo da će podizanje nivoa kompetencija doprineti kvalitetu nastavnog procesa, ali i potrebno je obezbediti nastavna sredstva za školsku radionicu – istakla je Aleksićka.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana