Velikani evropskog lovstva u organizaciji Agencije Wild Banat boravili u Neuzini

0 1.374

Predivni lovni tereni u okolini Neuzine privukli su proteklog vikenda krem evropskog lovstva. Agencija za lovni turizam Wild Banat iz Sečnja organizovala je dolazak i boravak grupe čeških profesora Šumarskog fakulteta iz Praga. Članovima Dekanata ovog fakulteta, predvođenim docentom i prodekanom za nastavu gospođom Marketom Kalabovom, priređen je prigodan lov na sitnu divljač, kao i lov na krupnu divljač sa visokih čeka.


Pored navedenih gostiju, u lovištu su boravili i profesori sa Katedre za lovni turizam, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, koje je predvodio šef katedre profesor dr Zoran Ristić. Pored profesora Ristića, prisutni su bili i profesori dr Snežana Besermenji, dr Milosava Matejević i dr Vladimir Marković.


Imajući u vidu da se lov organizovao za vodeće ličnosti evropskog i nacionalnog lovstva, organizatori aktivnosti, Agencija Wild Banat i stručna služba Lovačkog udruženja Gornji Tamiš Boka, imali su ozbiljan zadatak da lovne aktivnosti isplaniraju, organizuju i sprovedu na način da zadovolje visoke standarde karakteristične za lovstvo u razvijenim evropskim zemljama. Iako vrlo zahtevan zadatak, Agencija Wild Banat i stručna služba Lovačkog udruženja su, imajući u vidu dosadašnje iskustvo u organizaciji ovakvih i sličnih lovova ispunili u potpunosti profesionalno, sa posebnom voljom i lakoćom.


Za goste iz Češke Republike u sklopu lova organizovan je i tradicionalni lovački doručak u lovištu, što je samoj aktivnosti dalo posebnu čar.
Tokom trodnevnog boravka u Neuzini i Sečnju, gostima su prikazane i brojne znamenitosti ovog dela Banata, a posebno interesovanje i pažnju istima je privukla reka Tamiš i njeno priobalje bogato florom i faunom.


Prema rečima vlasnika Agencije Wild Banat Draga Janjuševića, turisti iz Češke Republike i domaći gosti bili su zadovoljni domaćinskim odnosom, a posebno su ih očarala staništa i bogatstvo lovne faune koje su videli u lovištu Tamiš – Brzava, lovnom reviru u Neuzini. Posebno priznanje odaje profesionalnom odnosu stručne službe, kao i svim ostalim učesnicima lova. Na ovaj način, inostranim gostima se u pozitivnom svetlu promoviše lokalna sredina, kao i prirodni potencijali opštine Sečanj.
Tokom razgovora Janjušević se zahvalio i predstavnicima lokalne samouprave koji su prepoznali mogućnosti lovnog i aktivnog turizma, a posebno na zalaganju i iskrenoj podršci Turističke organizacije Opštine Sečanj Agenciji Wild Banat.


Prema izjavi vlasnika, pored gostiju iz Češke Republike, posredstvom Agencije Wild Banat u Republici Srbiji tokom novembra boraviće i turisti iz Finske Republike i Republike Austrije, a u narednom periodu fokus će biti dat na dolazak novih grupa turista iz Češke Republike.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana