LOVCI NEUZINE PONOVO U AKCIJI

0 1.156

Prethodni vikend u lovnom reviru „Jastreb“ Neuzina lovačkog udruženja „Gornji Tamiš Boka“ bilo je radno. U skladu sa Godišnjim planom gazdovanja lovci Neuzine realizovali su još jednu u nizu obaveznih radnih akcija na izgradnji novih lovnotehničkih objekata.
Uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine i delom angažovanjem sopstvenih novčanih sredstava, lovci su izgradili i postavili još tri visoke čeke i to na zemljišnim parcelama koje su vlasništvu neuzinskog LD, na šta su u ovom društvu posebno ponosni.
Kako u ovom LD ističu, brojni su planovi koje je potrebno još realizovati do početka glavne lovne sezone, a kao najznačajniju aktivnost ističu popravku postojećih i izgradnju novih hranilišta za divljač, čime bi se obezbedili potrebni uslovi za opstanak divljači u zimskom periodu.


Kao neke od problema lovci Neuzine navode nedostatak vode u lovištu i prenamnoženost predatora, zbog čega će se u narednom periodu organizovati obavezne akcije radi redukovanja broja istih, a posebno populacije šakala. U planu je i bušenje najmanje još tri bunara na sušom ugroženim delovima lovnog revira, čime bi se obezbedila voda neophodna za opstanak i zadržavanje divljači na ovim terenima.
U prethodnom periodu u ovom lovnom reviru realizovana su značajna ulaganja u lovačku infrastukturu, pri čemu se posebno ističe odlična saradnja sa organima lokalne samouprave, kao i privrednim subjektima iz same Neuzine.
Pored ljubavi prema prirodi i lovu, ono što neuzinske lovce posebno krasi jesu homogen kolektiv, drugarstvo, visoka motivisanost, kao i domaćinski odnos prema poverenim resursima, uostalom brojne fotografije sa ove radne akcije govore i više od reči.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana