Loženje badnjaka i podela paketića u Krajišniku

1.095

Veliki broj meštana Krajišnika okupio se u nedelju, 6. januara  u sali spred pravoslavne crkve Sveti Patelejmon gde su prisustvovali večernjem bogosluženju jereja Zorana Milinkovića a nakon toga osvećenju i loženju badnjaka kao i svečanoj podeli božićnih paketića deci.

U poslanici jereja Zorana Milinkovića, paroha pravoslavnog hrama Sveti Patelejmon između ostalog poziva vernike da ne budu lenji, da čuvaju svoju tradiciju, svoje pretke, da se daruju duhom i ljubavlju. Poziva da se zavađeni izmire, da se oni koji se ne trpe izljube i da svagda u slozi i miru živimo.

Na večerenjem bogosluženju, osvećenju i paljenju badnjaka prisustvovao je i Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj sa članovima svoje porodice.

Nakon večernjeg bogosluženja, tradicionalnog obreda osvećivanja i loženja badnjaka usledilo je darivanje dece božićnim poklonima. Jerej Zoran Milinković je svakom detetu uručio božićni paketić.

Sredstva za paketiće obezbedila je lokalna samouprava a nemerljiva je pomoć Asocijacije žena iz Krajišnika koja je pomogla u pakovanju paketića a posebno svojim proizvodima darovala sve prisutne uz kuvano vino. Posebno je bilo interesantno igranje dece u slami u potrazi za slatkišima.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.