Korinđanje u mesnoj zajednici Jaša Tomić

1.775

U prostorijama Mesne zajednice Jaša Tomić na badnji dan organizovano korinđanje i podela božićnih paketića deci od V do VIII razreda osnovne škole pod sloganom „OSTANIMO ŠTO DUŽE DECA“.

Po prvi put na inicijativu komisije za socijalna pitanja koju čine Katarina Zarin, Marija Blanuša i Ilija Peško,  uz podršku ostalih članova saveta osmislili su zanimljivu manifestaciju podele paketića i poklona a prvenstveno da korinđanjem približe duh Božića, običaja i promocije pravih vrednosti detinjstva.

Pored učenika od petog do osmog razreda bilo je i mlađe dece a najmlađi korinđaš je Pijetlović Luka koji je napunio šest meseci.

Deo sredstava za paketiće obezbedila je mesna zajednica ali je nemerljiva pomoć i sponzora: Katarine Zarin, Vukašina Baćine, Branislava Petrova, Dragane Todorić, Bojana Radivoja i Ilije Peška.

-„Ovim gestom želimo deci da približimo duh Božića, naših običaja i promovišemo prave vrednosti detinjstva. Ovim korinđanjem i podelom paketića želimo da naša ideja zaživi u narednim godinama i postane tradicija. Deca su ukras sveta, iz tog razloga nam je jako bitno da istrajemo u nameri i osiguramo im ako možemo što više ovakvih radosti“ za NMR Info je izjavio Ilija Peško član Saveta mesne zajednice i jedan od organizatora ove manifestacije.

-„Hvala svoj deci na odzivu, ulepšali su nam Božić i praznične dane, dali nam snagu i volju da se za njih borimo i u narednim godinama“ izjavila je Katarina Zarin član Saveta mesne zajednice i jedna od organizatora.

-„Zahvaljujemo se javno svima koji su izrazili dobru volju i sponzorisali našu manifestaciju pod nazivim OSTANIMO ŠTO DUŽE DECA“ izjavila je Marija Blanuša zamenik predsednika Saveta mesne zajednice i jedna od organizatora.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.