Madrid: Vraćaju poštom pseći izmet

0 1.124

Vlasti jedne madridske opštine pseći izmet vraćale poštom vlasnicima pasa koji ga nisu počistili sa ulice, a kamerman pratio poštara prilikom isporuke
izmetMADRID – Pseći izmet je problem za svaki grad i njegove pešake, a u želji da ga reše, vlasti jedne madridske opštine odlučile su da pseći izmet vrate poštom vlasnicima pasa koji ga nisu počistili sa ulice. U akciji je učestvovalo 20 dobrovoljaca koji su sakupljali pseći izmet, ubacivali ga u plastične vrećice i slali poštom na kućnu adresu nedisciplinovanih vlasnika.

Lične podatke vlasnika aktivisti su saznali iz razgovora sa njima, pitajući ih za rasu, ime i pedigre životinje, a zatim proveravajući dobijene informacije u banci podataka, prenose španski mediji.

Kako bi ova šok kampanja bila što efikasnija, kamerman prati poštara prilikom isporuke „paketa“ vlasniku koji istovremeno dobija i opomenu da će, ukoliko ne bude skupljao izmet svog ljubimca, platiti novčanu kaznu. Prema izjavi portparola opštine Brunete, kampanja je ima prilično dobar ođek, a ulice su čistije.

„Ne znamo, međutim, da li se količina izmeta smanjila zato što se vlasnici plaše da dobiju specijalnu pošiljku ili zbog straha od kazne!“, naveo je on.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana