Istraživanje: Lica Lego figurice sve ljuća

0 944

Lica Lego figurina su vremenom postala sve ljuća, što je promena koja zabrinajava jer bi mogla loše da utiče na decu
legoVELINGTON – Lica Lego figurina su vremenom postala sve više ljuta, što je promena koja zabrinajava jer bi mogla loše da utiče na decu, ističe se u jednoj novozelandskoj studiji.

Istraživanje 6.000 Lego figurica, poštenih u prodaju od 1975. do 2010, pokazalo je da su sve one imale nasmejana lica do 1989. kada su se pojavile i figurine sa drugačijim izrazima lica.

„Deca koja danas rastu uz Lego kockice pamtiće figurine koje nemaju samo nasmejana već i ljutita i uplašena lica“, navode istraživači.

„Kompanija Lego je 1989. počela da uvodi sve veći spektar facijalnih izraza, a dva najčešća izraza lica su sreća i bes. Pritom je udeo srećnih lica vremenom počeo da opada u korist ovih drugih“, ističu oni, pitajući se kako ova promena utiče na dečiju igru.

Među današnjim igračkama za dečake ima puno oružja. To je izgleda znak vremena, ono što je trenutno najpopularnije i što se najbolje prodaje, komentarisao je vođa istraživanja dr Kristof Bartnel, stručnjak za robotiku na Univerzitetu u Kanterberiju.

Prema pisanju londonskog Telegrafa, danski proizvođač igračaka dosad je prodao oko četiri milijarde figurinica.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.