Maturanti srednje škole u Beogradu

0 1.141

Maturanti gimnazijskog i ekonomskog odeljenja u utorak, 23.05.2023. godine u organizaciji Opštine Sečanj, a u pratnji svojih profesora, člana opštinskog veća za obrazovanje Nebojše Obrkneževa, pedagoga i direktora posetili su kulturno-istorijske znamenitosti Beograda.


-“Posebnu zahvalnost za realizaciju izleta dugujemo predsedniku opštine Nebojši Meljancu i članu opštinskog veća za obrazovanje Nebojši Obrkneževu, na čiju se inicijativu i organizovao izlet.” – rekla je Danijela Aleksić direktorka Srednje škole “Vuk Karadžić”.


Cilj je bio da kroz razvoj međupredmetnih kompetencija učenici naučeno primene, prepoznaju u prirodnom okruženju, ali razvijaju i neguju svoje socijalne veštine. Cilj je u potpunosti ostvaren, kroz realizaciju sledećih sadržaja: Prvo smo posetili Narodni muzej, gde smo imali stručno vođenje na temu Ženski portret kroz vreme. Prostor Narodnog muzeja i umetnička dela koja smo videli ostavila su snažan utisak na sve. Nakon toga posetili smo Muzej iluzija, koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Zatim smo se uputili ka Kalemegdanu, gde smo imali takođe stručno vođenje kroz interaktivnu izložbu Mašine Leonarda da Vinčija. Hram Sv.Save je bilo sledeće odredište i Narodna biblioteka Srbije.


Poslednji nastavni dan našim maturantima, svima koji su bili na ovom izletu, ostaće kao poseban, ispunjen i drugačiji, dan kojeg ćemo se rado sećati.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.