Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisuje konkurs za upis na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

0 565

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisuje konkurs za upis 300 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica. Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće 300 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova, i to na teritoriji više gradova u Srbiji, a za teritoriju grada Zrenjaninu 3 polaznika za potrebe Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zrenjanin, 1 polaznik za potrebe Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Žitište, 1 polaznik za potrebe Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Srpska Crnja i 1 polaznik za potrebe Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Sečanj.
USLOVI KONKURSA
Pravo učešća na konkursu ima lice koje ispunjava sledeće uslove: da je državljanin Republike Srbije; da najmanje godinu dana ima prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs, do dana zaključenja konkursa; da nema manje od 19, a više od 30 godina starosti do dana zaključenja konkursa; da ima završeno srednje obrazovanje i vaspitanje; da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova; da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „C“ kategorije; da ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti.
Pravo učešća na konkursu ima i lice koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, a nije položilo vozački ispit „C“ kategorije, uz obavezu da vozački ispit položi u roku od 18 meseci od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.
Izbor kandidata za polaznike kursa za osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica sprovodi komisija koju imenuje ministar unutrašnjih poslova.
NAČIN PODNOŠENjA PRIJAVE NA KONKURS
Prijava na konkurs sa dokumentacijom podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata, u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu Politika.
Kandidat može podneti samo jednu prijavu.
Prilikom podnošenja prijave kandidat, koji ispunjava uslove konkursa u pogledu mesta prebivališta za više vatrogasno – spasilačkih jedinica, obavezno navodi redosled vatrogasno-spasilačkih jedinica za čije potrebe se prijavljuje na stručno osposobljavanje.
Potrebnu dokumentaciju za prijavu pogledajte na sajtu copo.edu.rs.
Obaveštavanje kandidata o prijemu na obuku, obavlja se najmanje sedam dana pre početka obuke.
Izvor: volimzrenjanin.com

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.