Načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga priredio prijem za novinare

0 675

U cilju dobre informisanosti svih građana u interesu je dobra saradnja medija sa Srednjobanatskim upravnim okrugom.
Tim povodom, danas je načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga Predrag Rađenović priredio prijem za novinare lokalnih medija i dopisnike. Tom prilikom, načelnik se prisutnima zahvalio na odličnoj saradnji u protekloj godini u nadi da će i u narednom periodu biti isto toliko dobra.
Načelnik je takođe istakao neke od bitnih činjenica koje su obeležile 2022. godinu, a kraći izveštaj o radu Srednjobanatskog upravnog okruga prenosimo u celosti:
Saradnja sa organima državne uprave koji u svom sastavu imaju okružne područne jedinice u 2022. godini bila je dobra, a sa okružnim područnim jedinicama odn. rukovodiocima inspekcija i inspektorima u samom Okrugu izuzetno dobra i konstruktivna.
Načelnici i šefovi inspekcija redovno su se odazivali na zajedničke sastanke sa načelnikom Okruga, aktivno su učestvovali u radu i redovno je informisali i dostavljali izveštaje o realizaciji planova svojih aktivnosti.

Sve sednice Saveta, kolegijuma i ostalih održanih radnih sastanaka zapisnički su konstatovane, obrađene i redovno dostavljane ministarstvima i pokrajinskim sekretarijatima koji imaju okružne područne jedinice za područje Okruga. Posebno ističimo i izuzetno dobru saradnju i komunikaciju sa svim članovima Saveta, gradonačelnikom i predsednicima opština u Okrugu, i konstruktivnost u donošenju odluka i pružanju podrške u realizaciji određenih inicijativa i aktivnosti načelnika Okruga, a koje su bile od interesa za sve lokalne zajednice.
Srednjobanatski upravni okrug je bio domaćin predstavnicima Pokrajinske vlade u vezi socijalnog preduzetništva s obzirom da je 04.02.2022. usvojen Zakon o socijalnom preduzetništvu. Pri čemu je izvršena obuka predstavnika lokalnih samouprava sa područja Srednjobanatskog okruga.
Nastavljena je prekogranična saradnja sa Republikom Rumunijom  u vezi IPA programa. U toku godine dostavljani su izveštaji Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu o primeni Evropske povelje o regionalnim i manjinskim jezicima.


U saradnji sa Pokrajinskom vladom u sedištu Srednjobanatskog upravnog okruga organizovali smo javnu raspravu u vezi Regionalnog prostornog plana APV.
Letnje manifestacije koje su se održavale u periodu od juna do kraja avgusta meseca u toku 2022.godine na teritoriji SBUO su protekle u najboljem redu , gde je saradanja JLS  sa republičkim i pokrajinskim inspekcija  bila u korektnim odnosima.
Redovno su se održavale sednice štaba za Vanredne situacije pri čemu su realizovani svi zaključci od strane JLS.
U vezi primene protivepidemijskih mera na osnovu člana 13. Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19 (sl.glasnik RS, br 33/2022) od 11.03.2022.godine, nadzor nad sprovođenjem protivepidemijskih mera sanitarni inspektori odeljenja Zrenjanin sprovode samo u zdrastvenim ustanovama i ustanovama za smeštaj starih lica.
Ukupan broj obrađenih predmeta u pisarnici Srednjobanatskog upravnog okruga u toku 2022.godine zaključno sa 19.12.2022. je 12954.
Izvor: volimzrenjanin.com

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana