Najbolje pletilje iz Elemira

627

Takmičenje u štrikanju pod nazivom „ŠTRIKANJE JE U MODI“ održano je juče, 12.03.2019. godine u Boki. Ovo je 3. po redu takmičenje koje već tradicionalno organizuje udruženje žena „Banatsko jagnje“ iz Boke.
Ove godine je učestvovalo 14 takmičarki a odluku o najlepšem i najbržem pletenju doneo je tročlani stručni žiri na čijem čelu je bio vrsni poznavalac i stručnjak pletenja Dušan Šorđan iz Jarkovca koji je i svetski rekorder u brzom pletenju, Mira Umićević iz Krajišnika i Mirjana Kartalija iz Sečnja.
Nagrade su osvojili:
I mesto – Andjelka Davidovac, AŽS “Tradicija” iz Elemira
II mesto – Slavica Bojić, AŽS “Tradicija” iz Elemira
III mesto – Marija Stojkov, Aktiv žena Jarkovac
Nagradu za najlepši rad je dobila Zora Dončić, Udruženje žena “Naš osmeh” iz Sečnja.
Kada je u pitanju organizacija manifestacija pa i ovog takmičenja udruženje “Bantasko jagnje” to uradi besprekorno. Uz takmičenje u pletenju organizovan je i prateći program koji su gostima prezentovali članovi KUD-a a za sve goste i takmičarke obezbeđena je večera.
Prema rečima Marije Večanski, predsednice udruženja “Banatsko jagnje” svi takmičarski uzorci će biti sastavljeni i praviće se bebama džemperi koje udruženje svake godine u novembru deli novorođenima u tekućoj godini.
-“Zahvaljujem se gostima i učesnicama ovogodišnjeg takmičenja, članovima žiria i KUD-u što su svojim učešćem pomogli da i ove godine održimo ovu manifestaciju. Sve ovo ne bi uspeli bez žena iz udruženja i pomoći i podrške naše mesne zajednice i opštine Sečanj”, izjavila je Marija Večanski.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.