Naredni dalaj lama biće žena?

0 1.413

Dalaj lama, duhovni vođa Tibetanaca u egzilu, ne odbacuje mogućnost da njegov naslednik bude žena, smatrajući da su danas svetu potrebni lideri kadri za empatiju, osobinu koju pre svega poseduju žene.
lama„Ukoliko su okolnosti takve da iziskuju ženu za dalaj lamu, žena dalaj lama će automatski doći“, rekao je u razgovoru sa novinarima prvog dana svoje posete Australiji.
Po njemu, svet se suočava sa „moralnom krizom“ koja se ogleda u ekonomskim i društvenim nejednakostima i patnjama, te su mu potrebni lideri koji znaju za empatiju.
„S tog aspekta, žene imaju, biološki, mnogo više potencijala. One su pažljivije prema drugima“, naveo je dalaj lama, prenose australijski mediji.
„Što se mene tiče, moj otac je lako gubio živce. Ponekad bi me tukao, ali je moja majka bila puno sažaljenja“, kazao je 77-godišnji vrhovni poglavar tibetanskog budizma i Nobelovac koji od 1959. živi u izgnanstvu u indijskom gradu Daramsala.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.