Nastavlja se prikupljanje pomoći u opštini

0 549

Poplave opštini Sečanj nisu strane, pa tako nije bila strana i ogromna humanost i solidarnost koju su pokazali građani većine mesnih zajednica, koji su u pomoć pritekli koliko su mogli.

pomoc-jasa-35

Pomoć za ugrožene od poplava skupljala se u Sečnju, Jaši Tomiću, Sutjesci, Krajišniku, Neuzini… a građani su u velikim količinama donosili vodu, hranu, odeću i sve što se može naći korisnim, najpre za one najmlađe.

U akciju prikupljanja priključili su se i privrednici, prodavnice i poljoprivredna preduzeća, a pomoć nije izostala ni od opštinskih čelnika, koji su odmah organizovali mesta na kojima će se prikupljati pomoć.

Sutjeska je organizovala prikupljanje na dva mesta u Srpskoj pravoslavnoj crkvi i mesnoj zajednici, a prikupljena je veća količina vode, odeće, hrane i pelena za bebe. Prikupljanje će se nastaviti do petka, kada se i dalje može donositi ono što je trenutno najpotrebnije – voda, hrana i sredstva za higijenu.

Sva prikupljena pomoć, proslediće se Crvenom Krstu u Sečnju, gde će kasnije biti transportovana do onih kojima je to najpotrebnije.

Građani svakako mogu doprineti tako što će poslati sms poruku na broj 1003.

N.Š.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana