Nepotpune i neproverene vesti neprihvatljive za opštinu Sečanj

3.747

Povodom našeg objavljenog teksta “Pokreće se projekat i primena mera populacione politike u opštini Sečanj”, a koji su preuzeli i drugi mediji pozvao nas je Predrag Rađenović, predsednik opštine Sečanj i primetno iznerviran rekao da su takve, nepotpune i neproverene, a objavljene vesti neprihvatljive za opštinu Sečanj, jer dezinformišu javnost.

-“Rad lokalne samouprave je javan i otvoreni smo za sve medije koje zanima opština Sečanj, a posebno za NMR Info, kao jedino javno glasilo sa naših prostora, ali smatram da je obaveza medija da objavljuju samo ono što je provereno i istinito”, rekao je predsednik Rađenović.

Što se tiče našeg objavljenog teksta, predsednik Rađenović je rekao:

-“Naša komisija za populacionu politiku je konkurisala i odobreno nam je 7,6 miliona dinara i uz naše učešće od 1,2 miliona dinara predviđena sredstva će se utrošiti samo na pojedine stavke kompletnog konkursa i to: U okviru mera usklađivanja rada i roditeljstva, ublažavanje ekonomske cene podizanja deteta i snižavanje psihološke cene rodititeljstva odobreno je 5 miliona dinara za poboljšanje rada predškolske ustanove i uvođenje novih oblika rada-jasleni uzrast. U okviru mera promocije reproduktivnog zdravlja adolescenata, populacione edukacije i aktiviranje lokalne samouprave odobreno je 500 hiljada dinara za izradu edukativnog materijala namenjenog adolescentima u cilju očuvanja njihovog reproduktivnog zdravlja i u okviru mera borbe protiv neplodnosti i putu ka zdravom meterinstvu iznos od 2,1 milion dinara za povećanja broja pokušaja biomedicinski potpomognute oplodnje van prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja” a u nastavku je rekao da je opština Sečanj konkurisala za sve okvire navedene u konkursu, da su odobrena samo navedena, ali da neće odustati  i da će nastaviti sa inicijativom da se dodatna sredstva obezbede u narednom periodu.

Ugovor o sufinansiranju mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji za 2017. godinu je 20. juna 2017. godine u Beogradu overen između Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku koji zastupa Ministar prof. dr Slavica Đukić Dejanović i opštine Sečanj koju zastupa predsednik opštine Predrag Rađenović.

Spomenuti ugovor nam je poslao kabinet predsednika opštine Sečanj koji u celosti objavljujemo a možete ga pogledati ili preuzeti klikom na donju sliku.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.