Nepotrebna pomoć sudija

1.435

Nakon dve uvodne pobede u prva dva kola PRLS rukometaši Hercegovine iz Sečnja su poraženi u trećem kolu na gostovanju u Jabuci rezultatom 27:20.

Ravnopravan i izjednačen duel viđen je u uvodnim momentima ovog meča. Sredinom poluvremena domaći igrači dobrom odbranom neutrališu napade sečanjaca a golman Mitanovski odlično brani, pa je na poluvremenu pristojnih 12:8 za Jabuku.

Početak drugog poluvremena obeležio je ceo ovaj meč. Pri napadu domaće ekipe najiskusniji igrač gostiju Andrijašević pravi prekršaj i sudija Mitanovski dosuđuje sedmerac i dva minuta kazne za igrača gostiju. Posle burnih protesta klupe Hercegovine  Andrijašević dobija kaznu od još dva minuta što mu je treće isključenje i automatska diskvalifikacija. Identična situacija je viđena i u 34. minutu samo je ovog puta istom kaznom od dva minuta zbog prekršaja kažnjen igrač gostiju Sebastijanov. U oba slučaja su trener gostiju i rukovodioci signalizirali da je levo krilo domaćih Pešić pre kontakta povredio golmanov prostor. To kao da je probudilo inat kod igrača gostiju i sa dva igrača manje smanjuju prednost  Jabuke sa 6 na 3 gola razlike i imaju napad za priključak. Šansu da smanji rezultat ima pivotmen Milošević i uz kontakt sa igračem odbrane tu priliku ne koristi. Pištaljka sudije Mitanovskog ostaje neupotrebljena ni u ovoj situaciji. Nošeni navijačima igrači Jabuke uspevaju da sačuvaju a na kraju i da povećaju prednost, pa je na kraju 27:20 za domaće.

-“Pre svega čestitam igračima Jabuke na zasluženoj pobedi. Mi nismo bili na potrebnom nivou da bi dobili ovu utakmicu. Zakazala je realizacija u napadu a sjajno je branio golman domaćih Mitanovski. Nemam običaj da komentarišem suđenje ali moram da stanem u zaštitu svojih igrača. U trenucima kada se lomi meč sviraju se koraci našem beku Zubcu na drugom koraku, neko će reći jedna greška nenamerna. Pri oba zaslužena isključenja mojih igrača, pre kontakta krilo domaćih pri uskoku gazi liniju golmanovog prostora a sudija to gleda i ne reaguje. Kod situacije kada naše krilo Komar pri šutu biva fauliran to je sedmarac, ali nema kazne od dva minuta,i kod situacije kada pivotmen Milošević šutira okrenut licem golu igrač odbrane je u petom metru golmanovog prostora i ostvaruje kontakt sa napadačem, to nije sedmarac. Kada se pogledaju kazne od dva minuta neko će reći  šest na prema četiri i nije velika razlika,da ali su domaći kažnjeni  u 54. i 56. minutu kada je utakmica rešena, čisto da izbalansiraju gospoda Petrović i Mitanovski. Ne, to nije golman Mitanovski, samo se on i sudija isto prezivaju. Ovim ne želim da umanjim pobedu momaka iz Jabuke koja je potpuno zaslužena. Njima nikakva pomoć u ovom meču nije bila potrebna”, izjavio je Darko Ivković, trener rukometnog kluba “Hercegovina” iz Sečnja.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.