Uspeh udruženja žena “Banatsko jagnje” iz Boke

1.999

Sama ideja o festivalu „Ukusi Vojvodine“ se rodila upravo iz potrebe da bogato nasleđe različitih uticaja koji su učinili vojvođansku kuhinju raznovrsnom i posebnom, prezentujemo ljubiteljima dobrog ukusa.

Festival „Ukusi Vojvodine“ je način da se Vojvodina brendira kao prepoznatljiva enogastronomska destinacija koja privlači mnogobrojne turiste i zaljubljenike u dobru kapljicu i zalogaj, promovišući male poljoprivredne proizvođače i popularizujući tipične vojvođanske proizvode.

U Vojvodini postoji značajan broj domaćinstava i gazdinstava koji pokušavaju da nastave tradiciju svojih predaka, da uzgajaju autohtone vrste, obrađuju zemlju na specifične načine i da pripremaju proizvode onako kako su naše bake i deke to činile. Festival „Ukusi Vojvodine“ je višeslojni događaj koji predstavlja male proizvođače hrane i pića iz čitave Vojvodine, kao i restorane u kojima se neguje tradicionalna vojvođanska kuhinja. A kako predstaviti proizvođače i prodavce hrane i pića ako ne ponuditi proizvode na probu?

Pre par meseci u okviru projekta Ukusi Vojvodine ekipa iz udruženja Interfest boravila je na teritoriji opštine Sečanj. U saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Sečanj urađeno je gastronomsko mapiranje opštine Sečanj.

-„Obišli smo većinu ugostiteljkih objekata i restorana u sečanjskoj opštini. Promovisali smo gastronomsku ponudu i specijalitete koji su karakteristični kod nas u kraju.Vršena je anketa sa ugostiteljima. Pored ugostiteljkih objekata obišli smo i porodična gazdinsta i udruženja žena. Možemo reći da smo izuzetno ponosni jer je poziv da učestvuje na festivalu „Ukusi Vojvodine“ dobilo udruženje „Banatsko jagnje“ iz Boke a posebno što su među šest udruženja iz čitave Vojvodine na ovom festivalu  našlo se i naše „Banatsko jagnje“, rekla je Miljana Milošević, direktorka Turističke organizacije opštine Sečanj.

-„Nastupali smo 1. oktobra u Limanskom parku u Novom Sadu. Od tradicionalnih specijaliteta pripremali smo za predjelo gomboce od sira sa vurdom i kompotom od kajsija. Pripremili smo oko 300 komada gonboca. Za glavno jelo prženi jagnjeći paprikaš sa taranom i na kraju salinjaci. Izuzetno smo zadovoljni našim nastupom i odzivom posetilaca koji su pokazali izuzetno intresovanje da degustiraju naša jela, a svi komentari su više nego odlični. Organizatorima se još jednom zahvaljujemo na pozivu, za naše udruženje bila je velika čest da se pojavimo na ovako velikoj manifestaciji“, izjavila je Marija Večanski, predsednica udruženja žena „Banatsko jagnje“ iz Boke.

Festival je održan 30.09 i 01.10. u Novom Sadu.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.